Kraliçe Elizabethten Türk işadamına mükemmellik nişanı

Kraliçe Elizabethten Türk işadamına mükemmellik nişanı -Yeşil Marmaris Turizm A.Ş Başkanı ve İngilterenin Marmaris Fahri Konsolosu Tugaya atama merasimiyle mükemmellik nişanı verildi


MUĞLA (A.A) - Yeşil Marmaris Turizm A.Ş Başkanı ve İngilterenin Marmaris Fahri Konsolosu Ali Doğan Tugay, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tarafından Britanya İmparatorluğu Mükemmeliyet Nişanı ile ödüllendirildi.
     Ödül dolayısıyla Marmarisin İçmeler beldesindeki Aqua Otelde atama töreni yapıldı. Türk ve Britanya bayrakları ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kraliçe Elizabethin fotoğraflarının asılı bulunduğu platformda yapılan törende, ilk olarak iki ülkenin marşları okundu. İngilterenin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, yaptığı konuşmada, Mükemmeliyet Nişanının Birinci Dünya Savaşı sırasında Kral George tarafından verilmeye başlandığını söyledi.
     Günümüzde bu nişanın kendi faaliyet alanları içinde üstün katkılarda bulunan kişilere verildiğini belirten Reddaway, şöyle konuştu:
     Nişanı bugün takdim edeceğim Doğan Bey, Marmaris Fahri Konsolosu olarak Türk-Britanya ilişkililerini geliştirmede uzun yıllar yorulmaz çalışmaları oldu. Bu uzun dönemli işe ek olarak kendisi ve çalışma ekibi geçen sene İngiliz vatandaşlarının Libyadan tahliyesi sırasında bağlantılarını kullanarak; hangi gemilerin İngiliz vatandaşlarına yardımcı olacağını tespiti, gemilerin seyirleri, kişilerin bu gemilere nasıl bineceklerine dair kayda değer bir görev üstlendi. Bu da insanların bu zor zamanda güvenle Libyadan ayrılarak ailelerine kavuşabilmeleri için önemli bir yardım oldu.
     Büyükelçi Reddaway, konuşmasının ardından İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth adına nişanın madalyonunu Tugayın yakasına taktı.
     Ali Doğan Tugay ise Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Libya olayları sırasında millet, din, ırk gibi farklılıkları gözetmeden yapmış olduğu insani hizmetlerin tüm dünyada takdirle karşılandığını hatırlattı ve böyle bir hizmetin içinde yer almaktan gurur duyduklarını ifade etti.
     Yönetim kurulu başkanı olduğu Marmaris Limanında tahliyelerde verilen hizmetler sırasında insan üstü bir gayret göstererek kendileriyle çalışan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırıma teşekkür eden Tugay, Tüm operasyon sırasında Ankaradaki konutunda sabaha kadar uyumadan her saat başı gelişmeler hakkında bilgi alan ve devletin ciddiyetini ortaya koyan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğana, ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum diye konuştu.
     Törene katılan çok sayıda İngiliz ve Türk davetli daha sonra birlikte yemek yedi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Kraliçe Elizabethten Türk işadamına mükemmellik nişanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER