Kozandaki baraj kapağının patlaması

Kozandaki baraj kapağının patlaması -17 sanıklı davanın 3üncü duruşması yapıldı


ADANA (A.A) - Kozan ilçesinde, Gökdere Köprü Barajı derivasyon tünel kapağının patlaması sonucu 5 işçinin ölümüne, 5 işçinin kaybolmasına neden olan baraj faciasıyla ilgili açılan davanın 3. duruşması yapıldı.
     Kozan Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan 17 sanıktan önceki duruşmalarda savunmaları tamamlanamayan sanıklar ile kaybolan işçilerin yakınları ve sanık avukatları katıldı.
     Yapılan kimlik tespitinin ardından, sanıklar hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını öngören Taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek suçlamasıyla hazırlanan iddianame kapsamında daha önceki duruşmalarda savunmaları alınamayan sanıklar Öncü Polat, Ahmet Fırat Üstündağ, İbrahim Atay, Ali Maraş, Hüseyin Korkmaz ve Hasan Yıldırım ile kaybolan ve ölen işçilerin yakınları Neslihan Yılmaz, Meryem Değirmenci, Songül Polat ve Sema Altun dinlendi.
     Mahkemede, sanıklara, baraj inşaatında proje yürütülürken üstlendikleri görev ve sorumlulukları, hazırlanan bilirkişi raporlarında yer alan bilgiler hatırlatılarak, 9 Şubattan itibaren barajda su tutulmasını sağlayan kapağı tutan yapının yerinden kopmasına sebep olabilecek gelişmelerin neler olabileceği bir kez daha soruldu ve sanıklardan proje yürütülürken üstlendikleri görev ve sorumlulukları hakkında bilgi vermeleri istendi.
     Sanıklar haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi. Duruşma sonunda 17 sanığın da savunmaları tamamlanmış oldu.
     Mahkeme heyeti, şikayetçiler ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 7 Marta erteledi.
    
     -Olay-
    
     Kozanda 24 Şubatta Gökdere Köprü Barajı derivasyon tünelinin kapağının patlaması sonucu 2 işçi yaralanmış, 10 işçi akıntıya kapılarak kaybolmuştu.
     Askeri helikopter ve 300 kişiden oluşan arama kurtarma ekibinin katıldığı çalışmalarda, Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci, Erkan Yiğen, Erdal Demirelli ve Hasan Bolata ait olduğu belirtilen cesetlere ulaşılmış, olayla ilgili şantiye şefi Öncü Polat, proje müdürü Erdal Nakas ve mühendis Bora Alpago bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.
     Soruşturmanın tamamlanmasının ardından olayla ilgisi oldukları gerekçesiyle baraj inşaatını gerçekleştiren iş sahibi, ana yüklenici ve taşeron şirketlerin barajda görevli mühendis ve yetkilileri olan Hasan Yıldırım, Bülent Küçük, Ferda Alkan, Ali Maraş, Kadir Doğan, Fatih Ardıç, İbrahim Atay, Hüseyin Korkmaz, Servet Eğilmez, Ekrem Ekin Ulaş, Cengiz Ulucan, Ahmet Fırat Üstündağ, Emine Nur Aşık ve Ali Seçer hakkında da taksirle birden kişinin ölümüne sebep oldukları gerekçesiyle dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Volkan Varan / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Kozandaki baraj kapağının patlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER