Kozanda ev hanımlarına domates konservesi yapımı

Kozanda ev hanımlarına domates konservesi yapımı eğitimi


ADANA (A.A) - Kozan ilçesinde, kış aylarında evlerde sağlıklı ve ucuz domates tüketilmesini sağlamak amacıyla ev hanımlarına domates konservesi yapımı eğitimi verildi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Necati Doğanay, Çokak köyünde, 50 kadına verilen domates konservesi yapımı eğitimine katıldı.
     Doğanay, burada yaptığı açıklamada, uygulamanın yaz aylarında bolca üretilen hormonsuz doğal domateslerin kışın ucuz ve sağlıklı şekilde tüketilmesine olanak sağladığını söyledi.
     Özellikle kaliteli domateslerin yetiştiği yaylaların kışın kar altında kaldığını, seralarda yetiştirilen domateslerin ise istenilen kalitede ve tatta olmadığını ifade eden Doğanay, Hanımlar kışın mutfakta sera domatesi tüketmek zorunda kalıyor. Ancak mevsiminde bolca satın alınarak kurallara uygun şekilde yapılarak saklanan domatesler, kış aylarında da gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Sıcak uygulama olarak adlandırdığımız bu konserve yapımını öğrenen hanımlar aile ekonomisine de önemli katkı sağlamış olacaktır. İstek gelmesi halinde bu tür eğitimleri vermeye devam ederek uygulamayı yaygınlaştırmayı hedefliyoruz dedi.
     Köy Muhtarı Üzeyir Çürük ve ev hanımları ise verilen eğitim için kurum yetkililerine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Volkan Varan / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kozanda ev hanımlarına domates konservesi yapımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER