Kozanda ağaçlandırma kampanyası düzenlenecek

Kozanda ağaçlandırma kampanyası düzenlenecek


ADANA (A.A) - Kozanda, belediye, orman işletmesi, devlet hastanesi, kent konseyi, Genç K 2060 Gençlik Meclisi, Eko Okul Projesi kapsamındaki okullar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ağaçlandırma çalışması yapılacak.
     Kent Konseyi Çevre Komisyonu üyeleri, konsey binasında düzenledikleri toplantıda, çevrenin korunmasına yönelik sürdürdükleri çalışmalar kapsamında, yeşil alanların genişletilmesi için ağaçlandırma çalışmalarının yaygınlaştırılmasında çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılmasının yararlı olacağını değerlendirdi.
     Bu kapsamda, belediyeye ait olan Kozan Barajı kıyısındaki 70 bin metrekarelik alanın bir bölümünden başlanarak ilçede ağaçlandırma seferberliği başlatılmasını hedefleyen komisyon üyeleri, belediye yetkililerinden ağaçlandırmasını planlandıkları alan hakkında bilgi aldı.
     Üyeler daha sonra fidan temini için Orman İşletme Müdürü Atilla Özalpı ziyaret ederek, kampanya için destek istedi.
     Bu arada, belediye ve orman işletmesi yetkilileri ile bazı komisyon üyeleri de ağaçlandırma sahasında inceleme yaptı.
     Önümüzdeki ayın 2. haftasında başlatılması düşünülen kampanya kapsamında, Kozanda yaşayan her kişi için bir fidan dikilerek, 1 yıl içinde yaklaşık 80 bin fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Kozanda ağaçlandırma kampanyası düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER