Kozanda Çocuk Gelişimi Semineri

Kozanda Çocuk Gelişimi Semineri


ADANA (A.A) - Kozanda, SODES Kadın Kültür Sanat Merkezi Çocuk gelişimi semineri düzenlendi.
     Belediye ve Kız Meslek Lisesi Müdürlüğü işbirliğiyle, merkezin Atatürk parkındaki binasında gerçekleştirilen etkinlikte, çocuk gelişimi öğretmenleri Selma Doğantemur ve Özen Taslak tarafından anne ve babalara çocuklarına karşı tutum ve davranışları konusunda bilgiler verildi.
     Doğantemur, ebeveyinlerin ne ekerlerse onu biçeceklerini vurgulayarak, çocuklara sevgiyle yaklaşılmasının gelecekte çocuğun saygın biri olmasında önemli bir etken olduğunu kaydetti.
     6 yaşında banyoya hapsedilerek korkutulan bir çocuğun 35-40 yaşına gelmesine rağmen yaşadığı olayı unutamayacağını kaydeden Doğantemur, Çocuklarınıza unutamayacakları cezalar vermeyin. Sorunlarını anlayışla karşılayarak birlikte çözmeye çalışın dedi.
     Ailenin çocuk için bir model olduğunu anlatan Özen Taslak ise, çocukların aile içinde gördükleri ve yaşadıkları olayları örnek adlıklarını ifade ederek şunları söyledi:
     Çocuklarınızı sadece yedirmek, içirmek, giydirmekle sevgi vermiş, ilgilenmiş olmazsınız. Çocuklar, sevgiyi, güzel sözlerle, dokunuşla, hediyeler almakla anlar. Ailede sevgi deposu olmayan çocuklar ileride kavgacı, holigan kişiliklere sahip olabilir. Çocuklar, sevgi depolarını aile yerine çevreleriden aldıklarında toplum için tehlikeli birer birey olabilirler. Sevgi deposu, ailede anne ve baba tarafından doldurmalıdır.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozanda Çocuk Gelişimi Semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER