Kozana Kent Müzesi kurulması çalışmaları

Kozana Kent Müzesi kurulması çalışmaları


ADANA (A.A) - Kozan Kent Konseyi Tarih ve Tabiat Varlıklarını Koruma, Kültür,Turizm ve Sanat Çalışma Komisyonu üyeleri, ilçede Kent Müzesi kurulması için sürdürülen çalışma kapsamında Gaziantepteki müzelere teknik gezi düzenledi.
     Komisyon üyeleri Meryem Şahin, Fatma İzgi, Hüzeyfe Fındık, Kuddusi Çalatlı, Berkan Kurtaran ve Volkan Varan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Hasan Süzer Etnografya Müzesi ve Zeugma Mozaik Müzesini gezerek, yetkililerinden bilgi aldılar.
     Müzelerde uygulanan sergileme, işaretleme, ziyaretçi yönlendirme gibi konularda gözlemlerde bulunan komisyon üyeleri, Gaziantep Kent Müzesinde sadece tarihi eserlerin sergilenmediğini, yöresel kültürel zenginliklerinin yanında siyasetten spora, sosyal yaşamdan ekonomik yapıya kadar geçmişten bugüne bir çok bilgiye yer verilen stantların yer aldığını belirttiler.
     Komisyon üyeleri, Kozan Belediyesi bünyesinde kurulmasına çalıştıkları müzenin de birçok zenginliği ve bilgiyi bir arada barındıran ilçenin geçmişten bugüne yaşayan hafızası niteliğinde, ilçe turizminin gelişmesine katkı yapacak önemli bir tanıtım ayağı olmasını arzuladıklarını vurgulayarak, Gaziantep Kent Müzesi de bu anlamda bizim için örnek oluşturacak. Gezi sonunda, Kozan için tasarlanan müzenin modelindeki eksiklikleri tespit ederek projeyi geliştirme ve yeniden değerlendirme imkanı bulduk ifadeleri kullandılar.
     Kozan Kent Müzesinin Karacaoğlan Kütüphanesi yanındaki tarihi eski belediye binası olması yönünde Belediye Başkanı Kazım Özgan ile görüşmeler yaptıklarını da ifade eden komisyon üyeleri, yer tahsisinin tamamlanmasının ardından, projenin aktif olarak uygulanmaya başlayacağını bildirdiler.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kozana Kent Müzesi kurulması çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER