Kozana doğalgaz getirilmesi girişimi

Kozana doğalgaz getirilmesi girişimi


ADANA (A.A) - Kozan Kent Konseyi Doğalgaz Çalışma Komisyonunun ilçeye doğalgaz getirilmesi girişimi kapsamında Aksagaz Adana Bölge Müdürü Güngör Ateşi ziyaret ettiği bildirildi.
     Doğalgaz Çalışma Komisyonu Başkanı Serdar Gezerin yaptığı yazılı açıklamaya göre, Gezer, komisyon üyeleri Fatih Aydın, Çağlar Çoban ve Enver Erkuran, Aksagaz Adana Bölge Müdürü Güngör Ateşi makamında ziyaret ederek ilçeye doğalgaz gelebilmesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Komisyon üyeleri, ziyarette, Kozan Organize Sanayi Bölgesindeki işletmelerin doğalgaza ihtiyaç duyduğunu, yapım aşamasındaki devlet hastanesinin doğalgaza göre projelendirilmesinin düşünüldüğünü ve artan hava kirliliğinin önlenmesi için ilçenin acilen doğalgaza ihtiyacı olduğunu anlattı.
     Güngör Ateş ise lisans projesinde Osmaniyenin Kadirli ilçesinin proje kapsamına alındığını ancak Kozanın projede yer alamadığını ifade ederek, Yakındaki komşu ilçe Kadirliye gelen boru hattı sadece Kadirliye yetebilir. Kozan için yeni bir hat döşenmesi gerekir ve bu hat en uygun olarak Ceyhandan getirilebilir. Hattın döşenmesini Botaşın üstlenmesi gerekiyor. Şehir içi dağıtımını ise biz yapabiliriz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber Kozana doğalgaz getirilmesi girişimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER