Köy okulunun bakım ve onarımı veliler yapıyor


Muğla'nın Fethiye ilçesinde çocuklarının daha nezih ve sağlıklı bir ortamda öğrenim görmesini isteyen veliler, okulun bakımını el birliğiyle yapıyor. Yarıyıl tatilini fırsat bilen veliler, çocuklarının yokluğunda okula gelerek çalışıyor.

Fethiye'nin Arpacık Mahallesi'nde bulunan Arpacık Ortaokulu yarı yıl tatili olmasına rağmen hareketli günler yaşıyor. 6 dersliği ve 60 öğrencisi bulunan okul, öğrenci velileri tarafından bakıma alındı. Çocuklarının daha iyi şartlarda eğitim öğretim görmesini isteyen veliler, uzun zamandır gerekli bakım yapılmadığı için boyaları dökülen, sıralarında kabarma meydana gelen okulda hummalı bir çalışmaya başladı. Sıraları zımparalayan veliler bir yandan da okulun dökülen boyalarını yeniliyor. Camları ve yerleri silen veliler okulun daha hijyenik olması için kıyı bucak temizlik yapıyor. Çalışmaların yarı yıl tatili sona ermeden bitirilmesi amaçlanıyor.

Arpacık Ortaokulu Müdürü Yusuf Kabasarı, bakım işinin tamamen gönüllü veliler tarafından yapıldığını açıkladı. Tatil başladıktan sonra okul aile birliği önderliğinde okuldaki eksiklerin tespit edildiğini anlatan Kabasarı, sıraların temizlenmesi, okulun boyanması, panoların düzenlenmesi gibi okulun bütün eksiklerinin bu süreç içerisinde gönüllü veliler tarafından yapıldığını açıkladı.

Müdür Yardımcısı Muharrem Demirtaş da okulun köy okulu olduğunu hatırlatarak eksiklerinin çok olduğuna vurgu yaptı. Bu nedenle kendi imkanları ölçüsünde bir şeyler yapmak istediklerini belirten Demirtaş, "Eksiklerimiz çok, ne yapalım diye düşündük. Sıraların üzerindeki çizikleri, eksikleri giderelim istedik. Duvarları boyamak için kendimiz bir şeyler yapmaya başladık. Bunu duyan velilerimiz de okulumuza gelerek bizim yükümüzü hafifletti. Duyan herkes geldi, el verdi işe. Herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Öğrenci velileri de Arpacık Ortaokulu'nun yıllardır kullanıldığı için hasar gördüğünü belirtirken, çocukların rahat etmeleri için sıraları tek tek temizlediklerini söyledi. Bütün sıraların verniklendiğini belirten veliler, bu şekilde çocuklarının sıralardan çıkan parçalardan etkilenmemesinin sağlandığını belirtti.
CİHAN
<< Önceki Haber Köy okulunun bakım ve onarımı veliler yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER