Kore gazisine sürpriz doğum günü kutlaması

Kore gazisine sürpriz doğum günü kutlaması -Tuncelide, 85 yaşına giren Kore gazisi Ali Aşkına, torunları sürpriz doğum günü kutlaması yaptı -Aşkın: Gençlerden tek ricam, bu topraklara sahip çıksınlar. Bu vatan hiç kolay kazanılmad


TUNCELİ (A.A) - Tuncelide, 85 yaşına giren Kore gazisi Ali Aşkına, torunları sürpriz doğum günü kutlaması yaptı.
     10 çocuğu ve 22 torunu bulunan Kore gazisi Aşkın, doğum gününü torunları ve çocuklarıyla pasta keserek kutladı. Aşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin vefatının ardından bir torunuyla yaşamaya başladığını söyledi.
     Torunlarına ve çocuklarına doğum günü kutlaması için teşekkür eden Aşkın, askerlik yıllarını anlatarak, İnanın ki Güney Kore, Türk Tugayının sayesinde devlet olarak yaşıyor ifadelerini kullandı.
     Korede ellerinde süngüler ve tüfeklerle savaştıklarını anlatan Aşkın, Savaşta sağ kolumdan yaralandım. Benimle birlikte yaralananları da Pusan Limanına getirdiler. Oradan Tokyoya gönderildik dedi.
     Tokyoda 8 ay tedavi gördükten sonra Türkiyeye geldiğini ve İstanbulda 11 ay süren tedavisinin ardından Tunceliye döndüğünü belirten Aşkın, gençlere seslenerek, Gençlerden tek ricam, bu topraklara sahip çıksınlar. Bu vatan hiç kolay kazanılmadı. Biz gördük, biz biliyoruz diye konuştu.
     Aşkın, şunları söyledi:
     O zamanlar Türk-Kürt ayrımı yoktu. Bir yatakta yatıp kalkıyorduk. Bir kapta yemek yiyorduk. Kardeş gibiydik. Şimdi ortaya çıktı. Savaş çok kötü bir şey, Allah bir daha göstermesin. Ayakkabılarımızı çıkaramıyorduk, yüzümüzü yıkayamıyorduk. Savaş çok zor. Neler gördük neler. Samanların içindeki arpa tanelerini seçip yemek için İngilizlerin ahırına girdik. Çok aç kaldık.
     Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tunceli Şube Başkanlığı görevini 4 yıl yürüttüğünü belirten Aşkın, geçen yıl buzda kayıp düştüğünü, bu yüzden iki bacağından ameliyat olmak zorunda kaldığını söyledi.
     Baston yardımıyla yürüyen Aşkın, Evde torunumla kalıyorum. O çalışıyor. Aylardır eve hapsoldum. Hiçbir yere çıkamıyorum dedi.
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kore gazisine sürpriz doğum günü kutlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER