Konya Valisi Doğanın eşi Hatice Doğan,

Konya Valisi Doğanın eşi Hatice Doğan, şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi


KONYA (A.A) - Konya Valisi Aydın Nezih Doğanın eşi Hatice Doğan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesinde şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi.
     Doğan, dernek binasında yaptığı konuşmada, gönül elçileri projesinin hizmet vermek istediği alanlardan birinin de şehit ve gazi yakınları olduğunu söyledi.
     Şehit ve gazi yakınlarının toplumda her kesimin üst düzeyde duyarlılık gösterdiği kişiler olduğunu belirten Doğan, gönül elçileri olarak, derneği ziyaret etmelerindeki amacın şehit ailelerinin isteklerini dinlemek olduğunu dile getirdi.
     Konya Büyükşehir Belediyesinin iki evi şehit ve gazi ailelerinin bir araya gelmesi için ayırdığını dile getiren Doğan, şunları kaydetti:
     Bu evlerde şehit aileleri belirli aralıklarda bir araya gelerek, sevinçlerini, üzüntülerini paylaşıyor. Ülkemizde vatan, millet, bayrak uğruna canını feda edecek güzel insanlar var. Ama her zaman da duamız şu ki artık milletimiz bu acıları yaşamasın. Bu kardeşlerimizin yaşadığı acıları başka insanlar yaşamasın. Şehit ailelerine eğitim, sanat, spor adına her türlü desteği vermek isteyenlere bu kapı açık.
     Şehit eşi Dürdane Yıldız da bir eğitimci eşi olarak insanlara yardım etmeyi çok sevdiğini söyledi.
     Dernekteki şehit eşlerinin öncelikle bir psikoloğa, ihtiyacı olduğunu aktaran Yıldız, Bir eğitimci eşi olarak burs verip okuttuğum çocuklar var. Gücüm yettiği kadar bu işe devam etmek istiyorum diye konuştu.
     Ziyarete, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbelin eşi Hatice Gökbel ile şehit ve gazi aileleri katıldı.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konya Valisi Doğanın eşi Hatice Doğan, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER