Konya Büyükşehir Belediyesi, EUROCITIES toplantısında ödül

Konya Büyükşehir Belediyesi, EUROCITIES toplantısında ödül aldı


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesi, dünyanın kent birliklerinden biri olan EUROCITIES (Avrupa Kentler Birliği) toplantısında ödül aldı.
     Avrupanın önde gelen şehirlerinin belediye başkanlarının katıldığı toplantıda, EUROCITIES 2012 Ödüllerinde finale kalan Konya Büyükşehir Belediyesinin Mevlana Sanat Merkezinde Dezavantajlı Grupların Sosyal Entegrasyonu Projesi ikinci oldu.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, toplantıda yaptığı konuşmada, Dünya Tarihi Kentler Birliği Toplantılarına ev sahipliği yapan Dünya İpekyolu Şehirleri Federasyonu Yönetiminde yer alan, dinamik büyümede ve hızlı gelişmede Avrupanın en iyi şehri seçilen Konyanın başarılarına bir yenisini de EUROCITIES bünyesinde eklediğini söyledi.
     Akyürek, 135 şehir ve 600 temsilcinin katıldığı EUROCITIES genel toplantılarının her yıl yapıldığını, sonuncusu Fransada gerçekleşen toplantıların önümüzdeki yıllarda Konyada yapılması için girişimde bulunduklarını dile getirdi.
     EUROCITIES Başkanı ve Kopenhag Belediye Başkanı Frank Jensen ise Avrupanın içinde bulunduğu krizden çıkması konusunda ümitli olduklarını ve bu sorunlara yönelik çözümlerin EUROCITIES içinde üretileceğine inandıklarını belirtti.
     Toplantıya, Türkiyenin Fransa Başkonsolosu Korkut Tufan, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sami Küçüktığlı ile Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu katıldı.
    
     Yayıncı : Rıfat Yerilkaya
<< Önceki Haber Konya Büyükşehir Belediyesi, EUROCITIES toplantısında ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER