Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: -Dünyada millet olarak en iyiyi yakalamamak için hiçbir neden yok. Şehrimizin, üniversitelerimizin, kurumlarımızın büyük hedefler koyması ve o hedefler doğrultusunda çalışması gerekiyor


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Dünyada millet olarak en iyiyi yakalamamak için hiçbir neden yok. Şehrimizin, üniversitelerimizin, kurumlarımızın büyük hedefler koyması ve o hedefler doğrultusunda çalışması gerekiyor dedi.
     Akyürek, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen Bilimsel Yönüyle Şehirleşme isimli söyleşiye katıldı.
     Başkan Akyürek, SÜ Alaaddin Keykubat Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, SÜde bulunmanın kendileri için çok değerli olduğunu ifade etti.
     SÜnün dünyadaki en önemli 500 üniversite arasına girme hedefini de heyecanla karşıladıklarını dile getiren Akyürek, bu hedefe hep birlikte ulaşmayı diledi.
     Üniversite döneminin insanın bütün sermayesini biriktirdiği bir dönem olduğunu vurgulayan Akyürek, şunları kaydetti:
     Dünyada millet olarak en iyiyi yakalamamak için hiçbir neden yok. Millet olarak bir konuya odaklanır ve o noktada yoğun şekilde çalışırsak dünyada bizden daha başarılısının olması kolay değil. Şehrimizin, üniversitelerimizin, kurumlarımızın büyük hedefler koyması ve o hedefler doğrultusunda çalışması gerekiyor dedi.
     Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Aşır Genç ise şehirleşmenin, kalkınmanın bir göstergesi olduğunu, Konya gibi güzel bir şehirde yaşamaktan mutlu olduklarını dile getirdi.
     SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Akgemci, şehirleşmenin gündemden düşmeyen bir konu olduğunu vurguladı. Konyadaki diğer şehirlere örnek olacak uygulamaların paylaşılmasını önemsediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER