Konya, BM Dünya Kentsel Forumu toplantısında

Konya, BM Dünya Kentsel Forumu toplantısında


KONYA (A.A) - Dünya Kentsel Forumu Yerel Yönetimler Danışma Komitesi Toplantısı İtalyanın Napoli şehrinde başladı.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Napoli Belediye Binasında gerçekleşen toplantıda, Türkiyenin bisiklet kenti olan Konyada, şimdiye kadar 170 kilometre bisiklet yolunun yapıldığını, bu rakamın 500 kilometreye çıkması için çalıştıklarını belirtti.
     Şehirlerin apartmanlar, otobüsler ve diğer taşıma araçlarıyla insanları adeta esir haline getirdiğini belirten Akyürek, sürdürülebilir kentsel mobilite için bütün şehirlere Bisiklet Yolu Master Planı önerisinde bulundu.
     İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise hangi kurumdan hangi hizmeti alacağını bilemeyen vatandaşların, ulaşılması daha kolay olduğu için belediyelere geldiğini söyledi.
     Topbaş, bu toplantılarda alınan kararların doğrudan BMye aktarılması açısından, Dünya Kentsel Forumu Yerel Yönetimler Danışma Komitesinin (UNACLA) oldukça önemli bir kanal olduğunu ifade etti.
     Kentsel mobilite ile ilgili bir sunum yapan Stuttgart Belediye Başkanı Wolfgang Schuster, mobilitenin engelsiz, çevreye duyarlı, ekonomiyi güçlendirici ve sürdürülebilir olması gerektiğini kaydetti.
     Toplantıya; Napoli (İtalya), Mexico City (Meksika), Vancouver (Kanada), Stuttgart (Almanya), Barselona (İspanya) gibi dünya metropollerinin belediye başkanları katıldı.
     Toplantı 6 Eylül Perşembe günü sona erecek.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konya, BM Dünya Kentsel Forumu toplantısında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER