Konyadaki fuhuş operasyonu

Konyadaki fuhuş operasyonu -Operasyon kapsamında gözaltına alınan 9u kadın 32 zanlı adliyeye sevk edildi -İş vaadiyle kandırılıp fuhşa zorlanan Azerbaycan ve Gürcistan uyrukla kadınlar arasında, kadın doğum uzmanı, anaokulu öğre


KONYA (A.A) - Konyada Azerbaycan ve Gürcistan uyruklu kadınları iş vaadiyle kandırıp fuhuş yaptırdığı öne sürülen zanlıların, dikkat çekmemek için sarışın kadınlara limon, esmerlere ise kestane dedikleri bildirildi.
     Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğindeki işlemleri tamamlanan 9u kadın 32 zanlı, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.
     Adliyeye sevk edilen zanlıların, Azerbaycan ve Gürcistanda geçim sıkıntısı yaşayan kadınları tespit edip iş vaadiyle kandırdıkları, taksiciler vasıtasıyla da erkeklerle ilişkiye girmelerini sağladığı öne sürüldü.
     Haklarında insan ticareti yapmak ve fuhşa aracılık gibi suçlamalar yapılan zanlıların, Türkiyeye getirdikleri kadınlar arasında kadın doğum uzmanı, anaokulu öğretmeni ve avukatların da yer aldığı öğrenildi.
     Ayrıca zanlıların dikkat çekmemek için kendi aralarında sarışın kadınlara limon, esmerlere ise kestane dedikleri bildirildi. Örgüt liderinin eşinin ise yabancı uyruklu doktor olduğu belirtildi.
     Polis, 5 Martta Azerbaycan ve Gürcistan uyruklu kadınları iş vaadiyle kandırıp, zorla fuhuş yaptırdığı öne sürülen 32 kişiyi gözaltına almıştı.
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konyadaki fuhuş operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER