Konyada toplu açılış töreni

Konyada toplu açılış töreni -Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Açılışı yapılan Bağbaşı Barajından Mavi Tünel vasıtasıyla yılda 414 milyon metreküp su Konya Ovasına akacak ve Konya Ovasına hayat verecek (Fotoğ


KONYA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, açılışı yapılan Bağbaşı Barajından Mavi Tünel vasıtasıyla yılda 414 milyon metreküp suyun Konya Ovasına akacağını ve ovaya hayat vereceğini söyledi.
     Eroğlu, Mevlana Meydanında düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün 100 yıllık rüya Mavi Tünelin açılışını gerekleştireceklerini belirtti.
     Bugün Bakanlık tarafından yaptırılan 6 tesisin hizmete açılacağını ifade eden Eroğlu, bu 6 tesisin toplam maliyetinin yaklaşık 500 milyon lira olduğunu bildirdi.
     Eroğlu, bakanlığın bu açılışla birlikte 10 yıl içinde Konyaya toplam 2,5 milyar liralık yatırım yapmış olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Konyaya en çok yatırım yapan bir bakan olmanın gururunu yaşıyorum. Özellikle bugün Konya için, Konya Ovası için tarihi bir gün. Çünkü KOP adıyla bilinen proje, DSİnin tozlu raflarında bekliyordu. Başbakanımızın Akdenize boşa akan suları Konya Ovasına getirin talimatıyla kolları sıvadık. Sayın Başbakanım, geçmişte her hükümet Mavi Tüneli bitireceğiz diye söz vermiş ama bunu bitirmek zat-ı alinize nasip oldu. Mavi Tünelin, Konyaya gelen suların mimarı Başbakandır. KOP 11 milyon dekar alanı sulayacak muhteşem bir projedir. Şu anda KOPun 3 büyük adımı tamamlanmış oluyor. Derebucakta Prof. Dr. Yılmaz Muslu Barajını inşa ettik. Buradan Gembos Tüneli vasıtasıyla 135 milyon metreküp su denize akmak yerine Konya Ovasına geliyor. Arkasından Suğla depolamasını yaptık. Oradan pompa istasyonu vasıtasıyla yılda 100 milyon metreküp su akıyor. Şimdi de açılışı yapılan Bağbaşı Barajından Mavi Tünel vasıtasıyla yılda 414 milyon metreküp su Konya Ovasına akacak ve Konya Ovasına hayat verecek.
     Eroğlu, Bin günde bin gölet projesi kapsamında Konyaya 45 gölet ve sulamasının yapılması için harekete geçtiklerini belirterek, tüm tesislerin hayırlı olmasını diledi.
    
     Muhabir : Murat Aslan / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı : Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konyada toplu açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER