Konyada öldürülen genç kadın öğretmen

Konyada öldürülen genç kadın öğretmen -Öğretmen Gülşah Aktürkü silahla öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlanan sevgilisine ait bilgisayar incelendi -Bilgisayarda silah, ikinc


KONYA (A.A) - Konyada öğretmen Gülşah Aktürkü silahla öldürdüğü iddia edilen sevgilisine ait bilgisayarın incelenmesinde silah, ikinci el silah, intihar yöntemleri, cep telefonu üzerinden kimin nerede olduğunu öğrenme, cinayetler ve cezaları gibi konular üzerinde tarama yapıldığı belirlendi.
     Gülşah Aktürkü (27) silahla öldürdüğü öne sürülen Hakan Başarın (36) bilgisayarındaki inceleme tamamlandı. Bilgisayarda yapılan detaylı incelemede internet arama motorunda çeşitli konular hakkında tarama yaptığı tespit edildi.
     İncelemede çok sayıda silah, ikinci el silah, intihar yöntemleri, cep telefonu üzerinden kimin nerede olduğunu öğrenme, cinayetler ve cezaları gibi konular üzerinde tarama yapıldığı belirlendi.
     Bilgisayarda, intihar ve acısız intihar yöntemleri, cinayete kurban giden nereye gider, kadın cinayetleri TBMMde gibi konularda da arama yapıldığı öğrenildi.
     Ayrıca bilgisayarda, Aktürke ait çok sayıda görüntü ve resim bulunduğu bildirildi.
    
     -Olayın geçmişi ve iddianame-
    
     Vanda görev yapan genç kadın öğretmen Gülşah Aktürk, geldiği Konyada, ayrıldığı sevgilisi Hakan Başar tarafından 6 Aralık 2012de silahla öldürüldüğü iddia edilmiş, kaçan Başar ise tutuklanmıştı. Baba Haşim Aktürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hakan Başar tarafından sürekli rahatsız edilen kızının Konyaya yanlarına geldiğini, bu durumu savcılığa da bildirdiklerini söylemişti.
     Tasarlayarak adam öldürme, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma ve taşıma suçundan hazırlanan ve mahkemeye sunulan iddianame kabul edilmiş, Başarın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanacağı davaya, müşteki olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, öldürülen Gülşah Aktürkün babası Haşim Aktürk ile ailenin avukatı Ömer Faruk Erdoğanın katılacağı belirtilmişti.
     Ayrıca, iddianamede, para göndereceğim diyerek Aktürkün evden çıkmasını sağlayan Başarın, yaralandıktan sonra beni kurtarın diye bağırıp yere düşen genç öğretmenin başına tekrar ateş ettiği ifade edilmişti.
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konyada öldürülen genç kadın öğretmen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER