Konyada erkek cesedinin bulunması

Konyada erkek cesedinin bulunması -Olayla ilgili gözaltına alınan zanlılardan 2sinin bir kişiyi daha boğarak öldürdükten sonra gömdükleri belirlendi -Zanlılardan birinin de daha önce birlikte yaşadığı kadını öldürdüğü ve afla c


KONYA (A.A) - Konyada bir kişinin boğularak öldürüldükten sonra toprağa gömülmeye çalışılmasıyla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 2sinin, bir kişiyi daha boğarak öldürdükten sonra gömdükleri iddia edildi.
     İsmail Bilgiç (47) hakkında 30 Ocakta, Haydar Balcı (64) hakkında da 3 Şubatta polise kayıp başvurusunda bulunuldu.
     Bunun üzerine Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı.
     Kayıp kişilerle irtibatlı çok sayıda kişinin sözlü ve yazılı ifadesine başvuruldu.
     Haydar Balcının bulunması için ailesi ise bir televizyon programına katıldı.
     Bir dinlenme tesisinin güvenlik kamera görüntülerinde Durmuş S. (58) ve Ali S. (35) ile Haydar Balcının birlikte görüldüğü, birbirleriyle şakalaştıkları fark edildi.
     İfadelerine başvurulan Durmuş S. ve Ali S, arkadaşları Bilgiç ve Balcıyı görmediklerini savundu.
    
     -Şüphelilerden kimse şüphelenmedi-
    
     Balcının aracı 11 Şubatta Bosna Hersek Mahallesinde terk edilmiş olarak bulundu. Çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, Ali Snin terk edilen aracın yakınlarında dolaştığını belirledi.
     Kaybolan kişilerin aileleri ise Durmuş S. ve Ali Sden şüphelenmediklerini bildirdi. Her iki kişinin de öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine Cinayet Büro Amirliği ekipleri de dosyaya dahil oldu.
     Durmuş Snin 1984 yılında birlikte yaşadığı kadını öldürüp parçalara ayırdığı, 13 yıl önce aftan yararlanarak cezaevinden çıktığı tespit edildi.
     Polis, başlattığı soruşturma kapsamında bir vatandaşın ihbarıyla 3 Martta Bilgiçin cesedinin Merkez Meram ilçesi Akyokuş mevkisinde bulunması ve yeterli delillere ulaşılması üzerine, Durmuş Syi evinde gözaltına aldı. Durmuş Snin ifadeleri doğrultusunda Ö.D. (30) ile M.K. (27) de yakalandı.
     Şüphelerin üzerlerinde yoğunlaştığını anlayan Durmuş S. ve Ali Snin daha önce öldürdükleri ve boş araziye attıkları iddia edilen İsmail Bilgiçin cesedini gömerek ortadan kaldırmaya karar verdikleri öğrenildi.
    
     -İkinci ceset de bulundu-
    
     Yakalanacağını anlayınca sürekli kaçan ve inşaatlarda saklandığı belirlenen Ali S. ise Hüyük ilçesindeki bir bağ evinde yakalandı.
     Durmuş S. ve Ali S, suçu birbirlerinin üzerine attı. Ö.D. ile M.K. ise suçlamaları kabul etmedi.
     Polis, şüphelilerin Balcı ile en son görüldüğü Konya-Antalya karayolunun 125. kilometresindeki Madenli yolunun çevresinde arama yaptı.
     Ekipler, yolun yakınlarındaki dere yatağında Balcının cesedini toprağa gömülmüş olarak buldu. Balcının cesedi, Seydişehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
     Durmuş S. ve Ali Sye olay yerinde yer gösterme yaptırıldı. Dört şüpheli de polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.
     Merkez Meram ilçesi Akyokuş mevkisinde 3 Martta İsmail Bilgiçin cesedi bulunmuş, 3 kişi gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konyada erkek cesedinin bulunması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER