Konyada Sigarasız Kasaba için konferans

Konyada Sigarasız Kasaba için konferans


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Konyanın Meram İlçesine bağlı Sağlık Kasabası ve Sağlık İlkokuluna yönelik düzenlenen Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında öğretmenlere, öğrencilere ve kasaba halkına yönelik Sigarasız Yaşam konferansı verildi.
     Konferansta konuşan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kamile Marakoğlu, önlenebilir en önemli hastalık ve ölüm etkenleri arasında sigaranın birinci sırada geldiğini belirterek sigara bağımlılığından kurtulmanın yöntemlerini anlattı.
     Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre dünyada her 13 saniyede 1 kişinin sigaradan hayatını kaybettiğini söyleyen Marakoğlu, Sigaranın yol açtığı ölümler trafik, terör, iş kazaları gibi tüm ölümlerin toplamından 5 kat daha fazla. Bu yüzden sigara ve madde bağımlılığına karşı daha duyarlı ve bilinçli bir topluma ihtiyacımız var dedi.
     Programın sonunda Marakoğlu, kasaba halkını Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde bulunan Sigara Bırakma Merkezine davet etti.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konyada Sigarasız Kasaba için konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER