Kontör ve para dolandırıcılığı operasyonu

Kontör ve para dolandırıcılığı operasyonu -Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak aradıkları vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen 44 şüpheli, Adana merkezli 8 ilde 66 adrese yapılan eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı


ADANA (A.A) - Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak aradıkları vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen 44 şüpheliyi, 8 il ve 11 ilçede 66 adrese yapılan eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı.
     Alınan bilgiye göre, polis ekipleri, telefonla aradıkları vatandaşlara kendilerini savcı, başkomiser, polis ve kamu görevlisi olarak tanıtarak "Kimlik bilgileriniz ve banka hesaplarınız terör örgütünün eline geçmiştir. Bu şahısların yakalanması için hesabınızdaki parayı size vereceğimiz hesaba yatırmanız gerekir" diyerek para ve kontör dolandırdıkları öne sürülen zanlılara yönelik çalışma başlattı.
     Adana, Şanlıurfa, İstanbul, İzmir, Mardin, Mersin, Manisa, Samsun ve Osmaniye ile bu illere bağlı 11 ilçede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda elebaşı oldukları belirtilen A.T, İ.T, O.A.B. ve İ.Anın da aralarında bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı.
     Operasyon sırasındaki aramalarda bulunan iki av tüfeği, 50 gram esrar, 26 hard disk, 2 harici hard disk, 67 cep telefonu, 75 sim kart, 11 bilgisayar, 48 banka kartı, 5 dizüstü bilgisayar, 23 taşınabilir bellek, çok sayıda çeşitli bankalara ve PTT şubelerine ait dekontlar ve farklı şahıslara ait nüfus cüzdanı fotokopisine el konuldu.
     Dolandırıcılık yöntemiyle elde ettikleri paralarla otomobil satın aldıkları öğrenilen zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından "nitelikli yağma" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.
    
     Muhabir: Muhammet Fatih Demirci / Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kontör ve para dolandırıcılığı operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER