Kocaelindeki KCK operasyonu

Kocaelindeki KCK operasyonu -Gözaltına alınan 12 üniversite öğrencisi İstanbul Adalet Sarayına getirildi


İSTANBUL (A.A) - Terör örgütü PKKnın üst yapılanması KCKnın gençlik örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 üniversite öğrencisi, Çağlayandaki İstanbul Adalet Sarayına getirildi.
     Kocaeli Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 3 gün önce düzenlediği operasyon kapsamında gözaltına alınan ve ifade vermek üzere getirilen öğrencilere, İstanbul Adalet Sarayında, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncelin de aralarında bulunduğu bir grup destek verdi.
     Gözaltına alınanların, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade verme işlemi halen sürüyor.
    
     -Sabahat Tuncelden açıklama-
    
     Bu arada, BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi.
     Öğrencilerin burada olmalarının temel nedenlerinden birinin Kürt sorunu olduğunu ileri süren Tuncel, AK Parti hükümeti, bir yandan Öcalanla görüşme yapıldığını ifade ediyor. Diğer yandan ise özgürlük talep edenler tutuklanıyor iddiasında bulundu.
     Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akatın Abdullah Öcalan ile görüşmesi konusunda sorulan soru üzerine ise Tuncel, Eş başkanlarımız bu konuyla ilgili kısa sürede kapsamlı bir açıklama yapacaklar, onu bekleyelim cevabını verdi.
     Görüşmelerin, müzakereye dönüşmesini beklediklerini ifade eden Tuncel, Bizim beklediğimiz şey bu. 30 yıldır bu ülkede yeterince savaş gördük. Türkiye çözümsüzlük konusunda yeterince deneyime sahip. Bir kez daha çözüm yolunda önemli bir adım olur bu. Böyle bir beklentimizi ifade edebiliriz dedi.
     Kocaeli Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Ocakta terör örgütü KCKnın gençlik yapılanmasına yönelik çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 üniversite öğrencisinin kamu düzenini bozmayı amaçlayan faaliyetlerde bulunduğu belirtilmişti.
    
     Muhabir: Enes Can / Etem Geylan
     Yayıncı: Zekeriya Gülün
<< Önceki Haber Kocaelindeki KCK operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER