Kocaeliden kısa kısa

Kocaeliden kısa kısa -Kocaelide tuzlama çalışmaları


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, yoğun kar yağışı nedeniyle oluşan buzlanmaya karşı yaya köprüler, ana arterler, kavşak ve köprülerde tuzlama çalışması yapıyor.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediye ekiplerinin kent genelinde etkili olan kar yağışı sonrası çalışmalarını devam ettirdiği belirtilerek, hava sıcaklığının düşmesiyle oluşabilecek buzlanmaya karşı ana arterleri, kavşakları ve yaya köprülerinin tuzlandığı bildirdi.
     Belediye ekiplerinin yaya trafiğini rahatlatmak için D-100 Karayolu üzerinde bulunan yaya köprülerinde buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptığı ifade edilen açıklamada, Adnan Menderes, Mimar Sinan ve Turgut Özal yaya köprülerinde de kar temizleme çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.
     Açıklamada, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yapılan tuzlama çalışmalarında söz konusu köprülerde günde yaklaşık 1 ton tuz kullandığı bildirildi.
    
     -Ambülans nakil hizmeti
    
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ambulans nakil hizmeti ile yoğun kar yağışında hastaneye gidemeyen hastaları evlerinden alarak hastaneye naklediyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Ambulans nakil hizmeti ile yoğun kar yağışının meydana geldiği bölgelerde, hastaneye ulaşamayan vatandaşların ücretsiz olarak sağlık kuruluşlarına, ardından da evlerine ulaştırıldığı bildirildi.
     Kar yağışının başladığı günden itibaren 425 hastanın evlerinden alınarak hastaneye ulaştırıldığı bildirilen açıklamada, ekiplerin özellikle yüksek kesimlerde bulunan hasta vatandaşları sağlık kuruluşlarına ulaştırmak için yoğun çaba sarf ettiği kaydedildi.
     Açıklamada, İzmit merkezde 12 ambulans, Gebze ve Gölcükte 3, Kandıra, Karamürsel, Başiskele, Dilovası ve Çayırovada 1er araç ile vatandaşların nakil hizmetlerinin gerçekleştirildiği ifade edilerek, hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların 444 11 41 numaralı telefon numarasını aramalarının yeterli olduğu belirtildi.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER