Kocaeliden kısa kısa

Kocaeliden kısa kısa -Kadrajımdan Balkanlar fotoğraf sergisi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesince hazırlanan Kadrajımdan Balkanlar konulu fotoğraf sergisi 17 Kasımda açılacak.
     Balkan Kültür Evinde sergilenecek Kadrajımdan Balkanlar konulu fotoğraf sergisi, 17 Kasım-1 Ocak tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla temmuz ayında yapılan 5. açılış bayramı kapsamında faaliyete geçen Balkan Kültür Evi, Büyükşehir Belediyesi ve Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin çalışmalarıyla bölge kültürünü yaşatmayı hedefliyor.
     Balkan Kültür Evi içerisinde bir adet kütüphane, Balkan kültürüne ait çeşitli objeler, sergi ve toplantı salonu yer alıyor.
    
     -14 ayrı noktasında lale soğanı satışına başladı
    
     6. Lale Festivali kapsamında düzenlenen yarışma için 150 bin adet siyah, kırmızı, sarı, beyaz, pembe, mor ve tonlarından oluşan 9 renk lalenin satışına başlandı.
     30 bin paket olarak hazırlanan 150 bin lale soğanının paketi 1,5 liradan satılıyor. Vatandaşlar yetiştirdikleri lalelerle nisan ayının ilk haftasında yapılacak olan En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin yarışmasına katılabilecek.
     Lale soğanları İzmitte Anıtpark, Belsa, Fevziye Cami önünde satılıyor. Ayrıca Kocaelinin tamamına yayılması amaçlanan proje kapsamında, Dilovası, Çayırova, Darıca, Gebze, Karamürsel, Kandıra, Derince ve Körfezde belediye hizmet binalarının önünde de satış yapılıyor.
     Yarışmacılar, festival günü Sekaparka saksıda yetiştirdikleri lalelerle katılacak.
     Birinciye 2, ikinciye bin 500, üçüncüye bin, dördüncüye 750, beşinciye 500 lira, 150 mansiyona da 100er lira ödül verilecek.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER