Kocaelide kaçakçılığa yönelik operasyon

Kocaelide kaçakçılığa yönelik operasyon -Boya sanayisinde kullanılan 104 kilo 940 gram white spiritin ele geçirildiği operasyonda 5 tıra el konuldu


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide boya sanayisinde kullanılan petrol ürünü olan 104 kilo 940 gram white spiritin ele geçirildiği operasyonda 5 tıra el konuldu.
     Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gürbulak Gümrük Müdürlüğünden transit olarak Dilovası Gümrük Müdürlüğüne sevk edilen ve E.B. isimli firma adına işlem gören 5 adet TIR karnesinde, içeriğinde Sodium Silicat cinsi eşya ile ilgili şüphe üzerine Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve Dilovası Gümrük Müdürlüğü personeli tarafından çalışma başlatıldı.
     Ekipler tarafından yapılan fiziki inceleme sonucunda, TIR karnesindeki eşyanın ithali esnasında Özel Tüketim Vergisine tabi olmayan sodium silicate (cam suyu) olarak beyan edildiği halde, eşyadan alınan numunelerin analizi sonucunda ÖTVye tabi olan white spirite ulaşıldı.
     Açıklama, Söz konusu kaçakçılık olayında tespit edilen 104 kilo 940 gram white spiritin ile bu ürünü taşıyan 5 adet tıra el konulmuş olup, ÖTV ödememek için gümrüğe yanıltıcı beyan verdiği tespit edilen E.Ş., F.Y. ve S.Ö. isimli şahıslar hakkında işlem yapılmıştır denildi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide kaçakçılığa yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER