KO

KO-MEKle evinin patronu oldu -Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarına (KO-MEK) katılan Sevcan Söğütözü, evine sanayi tipi dikiş makinesi alarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarına (KO-MEK) katılan Sevcan Söğütözü, evine sanayi tipi dikiş makinesi alarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, 5 yıl boyunca KO-MEKte kurs gördükten sonra evine sanayi tipi dikiş makinesi alan Sevcan Söğütözünün birbirinden güzel çeyiz ürünleri hazırlayarak aile ekonomisine katkıda bulunduğu bildirildi.
     KO-MEKin Körfez ilçe İlimtepe Kurs Merkezinde ilk olarak mefruşat kursuna katılan Söğütözü, daha sonra sırasıyla 16 farklı branşta eğitim aldı.
     Kurslara katıldıktan sonra hayatına bir yön verdiğini ve kursların kendisine hayat rehberi olduğu söyleyen Söğütözü, sürekli bir şeyler üretmeyi sevdiğini belirterek Mefruşat kursunda aldığım eğitimler sonucu çeşitli ürünler yapıp satmaya başladım. Sattığım ürünlerden kazandığım parayla kendime bir dikiş makinesi aldım. Şu an evimde genç kızlara çeyizlik ürünler yapıp satıyorum ve aile ekonomimize katkıda bulunuyorum dedi.
     KO-MEKte geçirdiği zamanların çok eğlenceli ve güzel olduğunu belirten Söğütözü, kursların kendisine psikolojik olarak da çok iyi geldiğini kaydetti. Hayatının değişmesinde en önemli etkenin KO-MEK olduğunu anlatan Söğütözü, durumu olmayan ihtiyaç sahibi insanlara, kermeslere ücretsiz olarak ürünler hazırladığını sözlerine ekledi.
     Evde kızı ve oğlunun da kendisine yardım ettiğini söyleyen Söğütözü, Dikiş dikmeyi çocuklarıma öğrettim. Şimdi onlar da bana yardımcı oluyor ve beraber dikiş dikiyoruz. Ayrıca dışarıya diktiğim ürünlerden kalan parçalar ile kızımın çeyizine yatak örtüsü diktim ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER