KLÜ Rektörü Prof. Dr. Aykaç:

KLÜ Rektörü Prof. Dr. Aykaç: -KLÜ, uluslararası gelişmeleri izlemeye, anlamaya ve yorumlamaya paralel olarak evrensel bakış açısına sahip olmayı önemli bir ilke olarak benimsemiştir


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, KLÜ, uluslararası gelişmeleri izlemeye, anlamaya ve yorumlamaya paralel olarak evrensel bakış açısına sahip olmayı önemli bir ilke olarak benimsemiştir dedi.
     Aykaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin en kısa sürede Türkiyenin önde gelen üniversitelerinden biri olmak olduğunu söyledi.
     Kırklareli Üniversitesinin her geçen büyüdüğünü ve geliştiğini anlatan Aykaç, şunları kaydetti:
     Ülkemizin gelişmişlik düzeyinin, refah ve mutluluğunun arttırılmasına katkıda bulunacak şekilde çağdaş bilimsel araştırma, uygulama ve öğretim ortamının oluşturulması, üniversitemizin her zaman bağlı kalacağı bir misyon olacaktır. Üniversitemizin amacı, evrensel değerlerle milli değerleri birlikte kucaklayan ve özümseyen, çağımızın gereklerine uygun bilgi, yeteneklere sahip, insan haklarına, çevreye, demokrasiye saygılı, toplumsal ve kültürel değerlere bağlı, Büyük Önder Atatürkün kurduğu cumhuriyetin kazanımlarına bağlı bireyler yetiştirmektir. KLÜ, uluslararası gelişmeleri izlemeye, anlamaya ve yorumlamaya paralel olarak evrensel bakış açısına sahip olmayı önemli bir ilke olarak benimsemiştir. Eğitim, öğretim ve araştırma kalitesi ile Türkiye ve dünyada tanınmış ve ilk sıralarda tercih edilen üniversite olma arzusundayız.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: Ali Bayaslan
<< Önceki Haber KLÜ Rektörü Prof. Dr. Aykaç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER