Kızılay Başkanlığına Çakır yeniden seçildi

Kızılay Başkanlığına Çakır yeniden seçildi


BARTIN (A.A) - Türkiye Kızılay Derneği Bartın Şube Başkanlığına İsmail Çakır yeniden seçildi.
     Vali Bülent Savur, Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen olağan genel kurulda yaptığı konuşmada, Kızılayın yaptığı çalışmalar arasında kan bağışı ve sosyal yardım çalışmalarının ön planda olduğunu söyledi,
     Kızılayı sadece kan merkezi olarak hafızalara kazındığını savunan Savur, şöyle konuştu:
     Kan ihtiyacımız olmadığı zaman Kızılayı unutuyoruz. Bu kurumumuzu ihmal etmememiz gerekir. Kızılay, bu ülkede çok büyük bir sorumluluğu üstüne almış durumdadır. Ancak afet öncesi, sırası ve sonrasında her şeyin Kızılaya yüklenmemesi gerektiği görüldü. Siyasi iradenin tercihi ile Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü oluşturuldu. Afetler hayatın içindedir. Buna hazırlıklı olmamız gerekir. Kızılay her zaman bizim yanımızda, bizim de millet olarak onların yanında olmamız gerekiyor.
     AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise Kızılayın Osmanlıdan Cumhuriyete intikal eden en önemli kurumlardan biri olduğunu vurgulayarak, renk, din, dil ve ırk ayrımı yapmadığını belirtti.
     Tunç, Kızılaya destek vermenin sevapların en büyüğü olduğunu savunarak, Afete çok müsait bir ildeyiz. Barajlarımızın hızla tamamlanıp, taşkınlara karşı ilimizi koruyacağını umuyorum. Tedbirlerimizi alalım. Kamu yararına çalışan birçok derneğimiz var. Herkes üstüne düşeni yapmaya çalışıyor. Kızılaya destek olmak en başlıca görevlerimiz arasında diye konuştu.
     Konuşmaların ardından tek liste ile yapılan seçimlerde İsmail Çakır, geçerli oyların tamamını alarak yeniden şube başkanı seçildi.
     Çakır başkanlığındaki yeni yönetim kurulu ise Yavuz Çiçek, Erdal Aslan, Neşe Emeksiz, Ali Zengin ve Osman Olcay Erdoğandan oluştu.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Kızılay Başkanlığına Çakır yeniden seçildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER