Kızılaydan öğrenci evleri projesi

Kızılaydan öğrenci evleri projesi


SAMSUN (A.A) - Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, kentte öğrencilerin barınması için öğrenci evleri kurmayı planladıklarını belirtti.
     Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimin önemli olduğunu söyledi.
     Eğitimin sağlıklı olabilmesi için öğrencilerin huzurlu olması gerektiğine değinen Keskin, Türkiyede öğrencilerin en önemli sıkıntısının barınma olduğunu belirtti.
     Mevcut yurtların ihtiyaca karşılık vermediğini aktaran Keskin, Kamudaki bu eksikliğe yardımcı olabilmek maksadıyla ilimizde de öğrenci evleri kurulabileceğini düşündük dedi.
     100-150 öğrencinin barınma ihtiyacına karşılık verebilmeyi hedeflediklerini anlatan Keskin, şunları kaydetti:
     Eğitim hizmetine destek olabilecek hayırsever olursa, bu hayırseverlerin bize bağışlayabileceği bina olduğu taktirde bu hizmeti sunabiliriz. Araştırma aşamasındayız. En az 100 öğrenciyi barındırmak istiyoruz. Ama sınır koymak doğru değil ne kadar çok öğrenciyi barındırırsak o kadar iyi. Kız öğrencilerimiz biraz daha fazla sıkıntıda olabiliyorlar, aileler de kız çocukları için endişelenebiliyor. Önceliğimiz kız öğrenciler. Kızılay markasıyla uygun bir yeri çocuklarımıza sağlamak istiyoruz. Ulaşım masraflarının az olacağı bir yerde yurdumuz olsun istiyoruz. Öğrencilerin çoğu merkezde. Diğer bölgeleri de çözebiliriz zamanla. İmkan buldukça bu düşüncemizi hayata geçirmeye çalışacağız.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Kızılaydan öğrenci evleri projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER