Kızılaydan Engelsiz Yaşam projesi

Kızılaydan Engelsiz Yaşam projesi


KASTAMONU (A.A) - Türk Kızılayı Taşköprü Şubesi, engelli vatandaşların yaşam şartlarını arttırmak amacıyla Engelsiz Yaşam projesi başlattı.
     Türk Kızılayı Taşköprü Şube Başkanı Hüseyin Seven, gazetecilere yaptığı açıklamada, engellilerin yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil, tüm insanların ortak sorunu olduğunu belirtti.
     Engellilerin normal bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olduğunu aktaran Seven, şöyle konuştu:
     Engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu nedenle engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir. Bizlerin evrensel ölçülerde özürlülerini sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır.
     Seven, proje kapsamında Taşköprüdeki engellilere tekerlekli sandalye desteği vermeyi amaçladıklarını vurgulayarak, tüm Taşköprülüleri 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanacak olan Engelliler Haftasına kadar projeye yardımda bulunmaya davet etti.
    
     Muhabir: Mehmet Tuğcu
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Kızılaydan Engelsiz Yaşam projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER