Kırşehir ceviz üretimi ile büyümeyi hedefliyor

Kırşehir ceviz üretimi ile büyümeyi hedefliyor -Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şahin: "İlimizde, 300 bin dekar alanda da en yüksek kalite ceviz üretimi yapabilecek bir alana sahibiz"


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, Kırşehirin 300 bin dekar alanda en yüksek kalitede ceviz üretimi yapacak alana sahip olduğunu söyledi.
     "Kırşehir de Ceviz Üretimini Geliştirme" Konferansında konuşan Şahin, kentin ceviz ve et üretiminde marka konumunda olduğunu belirtti.
     Yılda 10 bin ton et üretimi gerçekleştirildiğini ifade eden Şahin, ceviz üretiminin de en yüksek seviyeye çıkarılmasının hedeflendiğini vurguladı.
     Şahin, "Ceviz için 1 dekar alana 10 ağaç dikiyoruz. Diktiğimiz ağaçlardan aldığımız verim ortalama 30 kilogram. Kısaca hesap yapacak olursa,k dekara 3 bin lira kar elde ediyoruz. İç Anadoluda dekar başına 3 bin lira gelir elde edilen hiç bir ürün yoktur. İlimizde şuanda 6,5 milyon ceviz arazimiz, 4,5 milyon tarım arazimiz ve 300 bin dekar alanda da en yüksek kalite ceviz üretimi yapabilecek bir alana sahibiz" dedi.
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Kırşehir ceviz üretimi ile büyümeyi hedefliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER