Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı -Gaziantepten kabul edilen 38 projeyle kente 21 milyon liralık yatırım yapılması planlanıyor -Yaklaşık 10 milyon lira hibe ödenecek projelerle, 300 kişiye istihdam sağlanması öng


GAZİANTEP (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 7nci etabında, Gaziantepten kabul edilen 38 proje ile kente 21 milyon liralık yatırım yapılması planlanıyor.
     Vali Erdal Ata ve projesi kabul edilen firma temsilcilerinin katılımıyla ile Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Toplantı Salonunda protokol imza töreni düzenlendi.
     Ata, törende yaptığı konuşmada, Gaziantepin sanayide yaptığı üretim, ülke ekonomisine sağladığı istihdam ve ihracatla, 81 il arasında ekonomik büyüklük bakımından Türkiyenin 6ncı büyük kenti olduğunu belirtti.
     Gaziantep sanayisinin temelinin tarıma dayalı olduğunu ifade eden Ata, Türkiyenin en önemli makarna ve un üretim merkezinin Gaziantep olduğunu söyledi.
     Ülkelerin, sanayi bakımından ne kadar gelişmiş olursa olsun, tarım ve hayvancılık sektörünü hiçbir zaman ihmal etmemesi gerektiğini vurgulayan Ata, şöyle konuştu:
     Bugün dünyanın en gelişmiş ülkeleri tarımlarını dış rekabete karşı koruyor ve müthiş destek veriyorlar. Bunun sebebi, kendi kendilerine yetebilir hale gelmek. Tarım ve gıda bakımından dışarıya bağımlılığı mümkün olduğu kadar asgari düzeye indirmenin çaresine bakıyorlar. Biz de devlet olarak her türlü imkanımızı kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik durumunu iyileştirmek, onların refah düzeyini yukarı çıkarmak, tarımsal ürünleri teşvik etmek ve desteklemek amacıyla kullanıyoruz. Bu konuda neredeyse Cumhuriyetin ilanından günümüze kadar birçok teşvikler verildi, uygulandı ve uygulanmaya da devam ediyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında 13 milyon nüfusu beslemekte zorlanan Türkiye, bugün üretimde hiçbir sorunu olmayan ve 150 milyon insanı besleyecek tarımsal üretime ulaştı.
     Yatırımların mutlaka devam etmesi gerektiğini dile getiren Ata, Hedefimiz, ürettiğimiz ürünlerde, tüketicinin ihtiyaç duyduğu nihai ürünleri üretecek zincirin en son halkasını ilimizde yapmanın çaresine bakmak. Bu tür teşviklerle amaç, mümkün olduğu kadar tarım ürünlerinin katma değerini yükseltecek yatırımları desteklemek, çiftçimizin, üreticimizin cebine daha fazla para girmesini sağlamak dedi.
     Bu konuda önemli mesafeler katedildiğini vurgulayan Ata, projeden destek alan yatırımcıların göstereceği başarıyla, bakanlığın ve hükümetin projelere vereceği desteğin artacağını tahmin ettiğini kaydetti.
    
     -Türkiye tarımsal üretimde Avrupada ilk sırada-
    
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Yılmaz da, uygulanan politikalarla üretmeyi öğrenen Türkiyenin bundan sonra bu ürünleri işleyerek pazarlaması gerektiğini söyledi.
     Tarımsal üretimde Avrupada ilk sırada bulunan Türkiyenin dünyada ise ilk 10 ülke arasında yer aldığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     Program kapsamında 2006-2012 yılları arasında 98 proje tamamlandı. Yatırım tutarı toplamı 44 milyon 640 bin TL olan bu projelere yaklaşık 22 milyon TL hibe ödemesi yapıldı. Bu yıl uygulanacak olan 7nci etap kapsamında 45 başvuru alınmış, yapılan değerlendirme sonucunda 38 proje hibe kapsamına alınmıştır. Bu projelerle Gaziantepe 21 milyon liralık yatırım ve 10 milyon liralık hibe ödenerek, yaklaşık 300 kişilik istihdam sağlanacağı tahmin edilmektedir.
     Konuşmaların ardından firma temsilcileri ile protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER