Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı -Gümüşhane Valisi Mayda: Program ilimize önemli ölçüde finansman sağlamıştır


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programının Gümüşhaneye önemli ölçüde finansman sağladığını ifade etti.
     Vali Mayda, yaptığı yazılı açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Gümüşhanede kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için, gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyetlere yönelik yatırımlarının desteklendiğini belirtti.
     Vali Mayda, kırsal kalkınma yatırımlarının amacının, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması olduğunu ifade etti.
     Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 2006 yılında başlandığını, projelere verilen hibe desteğinin hibeye esas proje bedelinin yüzde 50 oranında olduğunu kaydeden Vali Mayda, şunları söyledi:
     Bu destek kapsamında 2006 yılından itibaren günümüze kadar 6 etap gerçekleştirilmiş olup, toplam 15 adet pestil-köme üretim projesine 3 milyon 56 bin 607 lira, 5 adet süt ürünleri üretimi projesine 858 bin 776 lira, 1 adet meyve ve bitki çayları üretim projesine 104 bin 111 lira, 1 adet sucuk ve kavurma üretimi projesine 130 bin 886 lira, 1 adet un fabrikası projesine 249 bin 445 lira, 1 adet yem fabrikası projesine 249 bin 207 lira, 1 adet tavuk gübresi işleme ve paketleme fabrikası projesine 249 bin 556 lira ve 1 adet sirke fabrikası projesine 249 bin 650 lira hibe desteği olmak üzere toplam 26 projeye 5 milyon 148 bin 239 lira hibe ödemesi gerçekleştirilmiş olup, toplam 376 kişiye istihdam sağlanmıştır.
     Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programının 2015 yılına kadar devam edeceğini belirten Vali Mayda, şunları kaydetti:
     2012 yılında 7. etap programı kapsamında 6 pestil-köme fabrikası ve 4 koyun ağılı yapımı olmak üzere toplam 10 proje için müracaat yapılmıştır. Bu müracaatlardan 2 pestil-köme fabrikası projesi idari eksikliklerden dolayı iptal edilmiş, kalan 4 pestil-köme ve 4 koyun ağılı yapımı projeleri onaylanmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderilmiştir. Bu projelerin toplam proje bedeli 2 milyon 738 bin 368 lira olup, tamamlanmaları halinde 1 milyon 365 bin 784 lira hibe desteği gerçekleştirilecek ve 48 kişiye istihdam sağlanacaktır. Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ilimize önemli ölçüde finansman sağlamıştır. İlerleyen yıllarda da bu program kapsamında müracaatların devam ederek ilimize büyük oranda katkı sağlamasını bekliyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER