Kırmızı Et Üreticileri Birliğinden Derme Sulama

Kırmızı Et Üreticileri Birliğinden Derme Sulama Birlik Başkanı Polata ziyaret


MALATYA (A.A) - Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Taneli ve yönetim kurulu, Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polatı ziyaret etti.
     Derme Sulama Başkanlığına yeniden seçilen Abdullah Polata hayırlı olsun dileklerinde bulunan Taneli, Polatın göreve geldiği günden beri başarılı çalışmalara imza attığını, Malatyanın sulama suyunun en ucuza herkese eşit şekilde dağıtılmasının kendilerini memnun ettiğini belirtti. Taneli, Su hayattır. Suyun olmadığı yerde hiç canlı olmaz, üretim olmaz. Ne kadar tarım arazisi sulanırsa o kadar yem fazla olur ve giderlerimiz azalır. Su kayıplarının önlenebilmesi için kapalı devre sulama kanallarının da bir an önce yapılacağını umuyoruz dedi.
     Abdullah Polat da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kırmızı Et Üreticileri ve Derme Sulama Birliği kardeş 2 birlik. Malatya sulu tarım yapılan bir il. Kuru tarım olmuyor. Bu nedenle suyun ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Malatya çiftçimize, üreticilerimize daha sağlıklı ve yetebilir su imkanı için gece gündüz çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İleride Çat Barajı bölgesinde su sıkıntısı yaşanmaması için Kahramanmaraş bölgesinde bulunan ve tamamen boşa akan Şerefhan Deresinin Çat Barajına katılması için çalışmalarımız devam ediyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Kırmızı Et Üreticileri Birliğinden Derme Sulama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER