Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde sponsora tepki

Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde sponsora tepki -Kırkpınar Ağası Selim: "Ağalık sadece para vermekle olmaz" -"Kırkpınarın isminin önüne bir firma ismi gelmez" (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Gökhan Balcı - Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Kırkpınar Yağlı Güreşlerine sponsor bulma girişimlerini olumlu karşılamadığını belirterek, "Buna katılmıyoruz. Kırkpınarın isminin önüne bir firma ismi gelmez. Kırkpınara girersin, ihalesini alırsın, ağalığını yaparsın. Ağalık sadece para vermekle de olmaz" dedi.
     Selim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin isminin, bir sponsor ile birlikte telaffuz edilmesinin doğru olmayacağını savundu.
     Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçinin, organizasyona sponsor bulma girişimlerini olumlu karşılamadığını belirten Selim, "Buna katılmıyoruz. Çünkü Kırkpınarın isminin önüne bir firma ismi gelmez. Kırkpınara girersin, ihalesini alırsın. ağalığını yaparsın. Ağalık sadece para vermekle de olmaz. Gelip gidip ilgilenmek lazım" dedi.
     Selim, ağalığın layığıyla yapılması gerektiğini, yağlı güreşi sevmeyenlerin ağalık yapamayacağını kaydetti.
     Kırkpınara isteyenlerin maddi destek verebileceğini ifade eden Selim, "İsteyen gereken reklamı, gereken desteği gerek yurt içinde gerek yurt dışında verir. Bunun için de adını vermesine gerek yok. Ben Kırkpınar Ağası olarak adımı 5-6 okula yazdırdım. İsteyen adını okullara, camilere, spor kulüplerine yazdırsın. Kırkpınara adını yazdırmak çok hoş bir şey değil" diye konuştu.
    
     -"Bu yıl da ihaleye katılacağım"-
    
     2009 yılından bu yana aralıksız yürüttüğü ağalığa devam etmek istediğini belirten Selim, şunları kaydetti:
     "İhaleye gireceğim. Alabilirsem alacağım. Ama bizden çok seven bir kardeşimiz çıkar da Ben daha çok seviyorum ağalığı, daha iyi yaparım derse seve seve devrederiz. Biz bu koltuğa yapışmadık. Ama önemli olan ağalığı sevmek. Ağalık ihalesini kaybedersem, güreşe desteğimizi keseceğim diye bir şey yok. Çünkü Kırkpınarı sevmek, güreşi sevmek ayrı bir şey. Meydana çıkıp o yağlı çimenin kokusunu almak lazım."
    
     Yayıncı:Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde sponsora tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER