Kırklareline mülteciler için merkez yapılıyor

Kırklareline mülteciler için merkez yapılıyor -Emniyet Müdürü Canbazoğlu,: Otel konforunda yapılacak merkezde kalan mülteciler, istedikleri gibi dışarı çıkıp gezebilecek


KIRKLARELİ (A.A) - Salim Tiran - Kırklarelinin Pehlivanköy ilçesinde, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isterken yakalanan mülteci ve sığınmacılar için Kabul, Tarama ve Barınma Merkezi yapımına başlandı.
     Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 150 dönümlük alan üzerine yapılacak ve 700 kişiye hizmet verecek merkezin bir yıl içerisinde tamamlanacağını belirtti.
     Canbazoğlu, Otel konforunda yapılacak merkezde kalan mülteciler, istedikleri gibi dışarı çıkıp gezebilecek. Burada kalan kişiler merkezde bir otelde kalır gibi kalacaklar. Pehlivanköyde çay içecekler, yemek yiyecekler, alışveriş yaparak ilçe ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlanmış olacaklar. Şahıslar sadece Pehlivanköy değil, Kırklareli merkeze ve Babaeski ilçesine gidebilecekler dedi.
     Canbazoğlu, merkezin güvenliğini ilk etapta polislerin sağlayacağını daha sonra güvenliğin özel eğitilmiş güvenlikçilere devredileceğini belirtti.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Kırklareline mülteciler için merkez yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER