Kırklareliden kısa kısa

Kırklareliden kısa kısa -Kırklareli Emniyet Müdür Vekili Yılmaz: -Esnafımız sahte para olaylarına karşı dikkatli olmalı


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Emniyet Müdür Vekili Rahmi Yılmaz, Esnafımız sahte para olaylarına karşı dikkatli olmalı dedi.
     Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şekeri ziyaret eden Yılmaz, Kırklareli merkez ve ilçelerindeki esnafa 2 bin 300 adet sahte para kalemi dağıttıklarını söyledi.
     Kalemlerle sahta para olaylarının önüne geçilebileceğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
     Son zamanlarda sahte para olaylarında bir artış gözlemlendi. Esnafımızın sahte para kurbanı olmamaları amacıyla kalem dağıtıyoruz. Esnafımız sahte para olaylarına karşı dikkatli olmalı. Özellikle esnafımız yüksek miktarlı paralara dikkat etisin. Bu kalemlerden mutlaka edinilmeli. Sahte olduğundan şüphelendiğiniz paranın üzerini sahte para kalemi ile çizin. Eğer para gerçekse önce paranın üzerinde sarı bir iz görünecek, sonra bu iz buharlaşıp kaybolacak. Eğer para sahte ise çizgi koyu renkli ve kalıcı olacaktır. Kalem gerçek paraya zarar vermez. Bu kalemler Türk parasının yanı sıra diğer bütün paralar içinde geçerlidir.
     Şeker de, emniyet müdürlüğünün sahte para kalem uygulamasını önemsediklerini belirterek, esnafarın sahte para kalemini kullanması gerektiğini kaydetti.
    
     -Kaymakam Özmen, öğretmenlerle bir araya geldi-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen, öğretmenlerle bir araya geldi.
     Özmen, kentteki bir restoranda öğretmenlerin istek ve sıkıntılarını dinledi.
     Eğitim, öğretime büyük önem verdiklerini belirten Özmen, Pınarhisarın eğitim, öğretim kalitesinin gelişmesi için gayret gösterdiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kırklareliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER