Kırıkkale Valisi Kolat:

Kırıkkale Valisi Kolat: -Kentin kalkınmasına ve gelişmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kent genelinde yürütülen 333 projenin toplam değeri 1 milyar 864 milyon 806 bin liradır -2012 yılında Sosyal Dayanışma ve Yardıml


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, kentin kalkınmasına ve gelişmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini, bu kapsamda kent genelinde yürütülen 333 projenin toplam değerinin 1 milyar 864 milyon 806 bin lira olduğunu bildirdi.
     Vali Kolat, yaptığı yazılı açıklamada, Kırıkkalenin geleceği son derece parlak bir kent olduğunu belirterek, bir yılı daha geride bırakıp, yeni bir yıla merhaba demenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 2012 yılında kent ve kent halkı için yararlı bir yıl olduğunu kaydetti.
     Bir çok yatırım, proje ve faaliyetin 2012 yılında gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Kolat, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Kırıkkalenin kalkınmasına ve gelişmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kent genelinde yürütülen 333 projenin toplam değeri 1 milyar 864 milyon 806 bin liradır. Önceki yıllarda projeler için yapılan toplam harcama miktarı ise 721 milyon 958 bin 439 liradır. Bu projeler arasında MKEKe ait devam eden toplam 13 projenin tutarı 457 milyon 677 bin 926 liradır. Ağır Silah ve Çelik Fabrikası tarafından üretilecek olan 333 milyon lira tutarındaki monoblok tren tekerleği imalatı için çalışmalar devam etmektedir. 4. Teşvik Bölgesinde yer alan Kırıkkalede özel sektör yatırımları giderek artmaktadır. 1. OSBdeki parselin tamamı yatırımcılara tahsis edilmiş ve 39unda üretime geçilmiştir. Burada 2 binden fazla kişi istihdam edilmiştir. Keskin OSBdeki iki fabrika da ise üretime başlanılmıştır. Kırıkkale son derece önemli tren ve karayolu kavşağında yer almaktadır. Karayolları tarafından yaptırılan bölünmüş yol çalışmaları büyük oranda tamamlanmış, Bahşılı-Karakeçili-Kulu bölünmüş yol bağlantısının da 2013 yılında tamamlanması planlanmaktadır. Ankara-Kırıkkale-Samsun otoyol projesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca Kırıkkaleden geçecek olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesinin 2015 yılında tamamlanmasıyla, Ankara-Kırıkkale arasındaki ulaşım daha kısa sürede yapılabilecektir. Kırıkkale önemli sağlık merkezi konumuna gelmiştir. Üniversiteye ait inşaatı devam eden 2 hastane ile Yüksek İhtisas Hastahanesi bünyesinde yaptırılan 220 yataklı ek bina inşaatının tamamlanmasıyla şehrimiz sağlık yönünden önemli bir dönüşümü yakalamış olacaktır.
     Vali Ali Kolat, okulların fiziki yapısının iyi konumda olduğunu belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     2012-2013 eğitim öğretim yılında Kırıkkale Üniversitesi de dahil olmak üzere 79 bine yakın öğrencimiz ilimizde eğitim görmektedir. Kırıkkalede sulu tarımın artırılmasına yönelik inşaatları devam eden Keskin Ceritmüminli ile Sulakyurt Barajlarının tamamlanmasıyla 3 bin 520 hektar alan daha suya kavuşacaktır. İnşaatı devam eden hükümet konağının 2015 yılından önce tamamlanması için çalışmalar yakından takip edilmektedir. Nur Cami külliyesi şehrin kimliğine önemli katkı sağlayacaktır. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalayın başkanlığında oluşturulan Güç Birliği Kırıkkalenin potansiyelinin ortaya çıkartılması yönünde çalışmalarına devam etmektedir. Bu meyanda Silah Sanayisi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve üniversite sahası içerisinde Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknokent kurulmasıyla ilgili ile çalışmalar sürdürülmektedir. Ayrıca Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi ile ilgili çalışmalar da başlatılmıştır.
     Vali Ali Kolat, 2012 yılında Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından fakir ve bakıma muhtaç 14 bin 129 vatandaşa ayni ve nakdi yardımda bulunulduğu ifade ederek, şu görüşlere yer verdi:
     Devlet, vatandaş ilişkisine önem verilmiştir. Kırıkkale huzur ve güvenin tam olarak tesis edildiği, hayat standartları yönünden yaşanabilir kentler arasında ön sıralarda yer almaktadır. Geleceği son derece parlak bir il konumundadır. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın, siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşları ile yerel ve yaygın medya kuruluşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarımızda çalışan tüm personelin yeni yılını kutluyor aileleriyle birlikte daha sağlıklı nice mutlu yıllar diliyorum.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Valisi Kolat: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER