Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Öztaş: -Her bir yenilik takdir edilmeyi beraberinde getirebileceği gibi eleştiriyi de getirecektir


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine atanan Uz. Dr. Dilek Öztaş, her bir yeniliğin takdir edilmeyi beraberinde getirebileceği gibi, eleştiriyi de getireceğini söyledi.
     Öztaş, düzenlediği basın toplantısında, kent merkezindeki Devlet Hastanesi binasının kapatılmayacağını, binanın semt polikliniği olarak hizmet vereceğini belirterek, tüm illerde birlikler oluşturulduğunu, görevlerinde Genel Sekreter, İdari ve Mali Daire Başkanı, Hastane Yöneticisi ve Başhekimler şeklinde sıralanacağına kaydetti.
     Sağlıkta değişimin, yenilenmenin yaşandığını ifade eden Öztaş, şöyle konuştu:
     Her bir yenilik takdir edilmeyi beraberinde getirebileceği gibi, eleştiriyi de getirecektir. Yapıcı eleştirilere her zaman açık olduğumu belirtmek isterim. Yenilik diyerek sözlerime başladım. Evet günümüz dünyasında sağlık alanında yaşanan bilimsel ve teknolojik gelişmeler, baş döndürücü bir hızla devam etmektedir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın fikrinden hareketle sağlığın, insan haklarının en vazgeçilmez temel haklarından olduğuna inanan hükümetimiz ve bakanlığımız, 21. yüzyılın ruhunu kavrayan çağdaş dünya sağlık sistemiyle entegre olarak, varlık sebebi olan insanımıza, en iyi, en güzel ve en mükemmel sağlık hizmetini sunmak gayreti içerisindedir. Bu temel dayanaktan hareketle 663 sayılı kanun hükmünde kararnameyle Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği hukuken hayata geçmiştir. Sınırlı sayıda ki sağlık personelinin tek elden yönetilmesi. Kaynakların verimli kullanılması. Sağlık giderlerinin azaltılarak vatandaşa daha kaliteli hizmet verilmesi. Bu kavram ve hizmetlerinin içeriğini biraz açacak olursak, şöyle söyleyebiliriz. Hastaneler tek merkezden yönetilecek. Sağlıkta yönetim tek çatı altında toplanacak. Artık, illerdeki hastanelerle, ilçelerdekiler aynı merkezden yönetilecek. Personel atamaları da tek elden yapılacak. Alım satımlar tek elden yapılacak. Mevcut sistemde, ilçelerde her hastanenin kendi satın alma birimi vardı ve bunlar profesyonel değildi. Bu nedenle kalitesiz ürünler pahalıya alınabiliyordu. Artık, profesyonel ekiplerle alım ve Ödemeler tek merkezden yapılacak. Dinamik yapı olmasından dolayı vatandaşlarımızın sorunlarına müdahale daha hızlı olacak.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER