Kırıkkale Bölge Trafik Müdürlüğü ekiplerinden çiftçilere

Kırıkkale Bölge Trafik Müdürlüğü ekiplerinden çiftçilere eğitim


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, merkeze bağlı Hasandede beldesinde yaşayan çiftçilere trafik eğitimi verdi.
     Bölge Trafik Ekipler Amiri Komiser Türköz Ergin, bir kahvehanede düzenlenen eğitimde yaptığı konuşmada, Kırıkkalede kırsal kesimde yaşayan halkın büyük çoğunluğun geçim kaynağının tarım olduğunu belirterek, ziraat işleriyle uğraşan vatandaşların kullandıkları traktör, biçerdöver gibi tarım makineleriyle bağ, bahçe, tarla ve arazilerine güven içerisinde ulaşmaları, ayrıca karayoluna çıktıklarında trafik güvenliğini tehlikeye düşürmeden, yolda seyir halinde olan diğer sürücülerinde can ve mal emniyetinin sağlanması bu tür araçları kullanan sürücülerin kurallara uyması gerektiğini söyledi.
     Ergin, tüm ülkede olduğu gibi bir çok insanın kuralsızlık ve dikkatsizliğin kurbanı olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     Ölüm ve yaralanmalarla birlikte milyarlarca liralık maddi kayıplar yaşanmakta. İlimiz polis sorumluluk bölgesinde 2011 yılı içerisinde 14 traktör, 2012 yılı içerisinde 17 traktörün, yine 2011 yılı içerisinde 15, 2012 yılında ise bugüne kadar 5 iş makinesinin karıştığı trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların bir çoğu ölüm ve yaralanmayla sonuçlanmıştır.
    
     Muhabir: Muhammet Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER