Kırıkkale Belediye Başkanı Korkmaz:

Kırıkkale Belediye Başkanı Korkmaz: -Kentimize Avrupa standartlarında bir arıtma tesisi kazandırdık. Su şebekelerine arıtma tesisinden yılda 11 milyon ton su pompalanıyor


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Belediye Başkanı Korkmaz, kente Avrupa standartlarında bir arıtma tesisi kazandırdıklarını, su şebekelerine arıtma tesisinden yılda 11 milyon ton suyun pompalandığını söyledi.
     Korkmaz, yaptığı açıklamada, kente şu şebekelerine arıtma tesisinden yıllık toplam 11 milyon ton su pompalandığını belirterek, bu oranın kaçaklar nedeniyle sadece 7 milyon tonunun faturalanabildiğini kaydetti.
     Kentte belediye olarak projelerin gerçekleşme oranının yüzde 93e ulaştığını ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:
     Suyumuz çok sıkıntılı bir su idi. Biz yapmış olduğumuz sistemle günlük 90 bin ton kapasiteli bir arıtma tesisini devreye soktuk. Depolarımızdaki 11 bin ton kapasitesini 64 bine çıkardık. Dolayısıyla şehrimizin yaz ve kış mevsimlerinde değişmek kaydıyla günlük 25-30 bin ton su tüketimi söz konusu. Şehrimizin içme suyu ve depo kapasitesi konusundaki sıkıntıları gidermiş olduk. Kentimize Avrupa standartlarında bir arıtma tesisi kazandırdık. Su şebekelerine arıtma tesisinden yılda 11 milyon ton su pompalanıyor. Ama ne yazık ki kaçaklar nedeniyle bu rakamın sadece 7 milyonunu faturalandırabildik. Daha sağlıklı bir ölçüm yapabilmek için bu yıl bedava su verdiğimiz camilerimize de sayaç takacağız. Su kaybını en az yüzde 10a düşürmeyi hedefliyoruz.
     Kırıkkale 98 bin konut olduğunu belirten Belediye Başkanı Korkmaz, bunların yüzde 60ının denetimsiz olduğunu, denetimli olan bina sayısının ise 29 bin 900 olduğunu bildirdi.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Belediye Başkanı Korkmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER