Kırıkkale Belediye Başkanı Korkmaz, yapımı son

Kırıkkale Belediye Başkanı Korkmaz, yapımı son aşamaya gelen Canlı Hayvan Pazarında incelemelerde bulundu


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, yapımı süren Canlı Hayvan Pazarında incelemelerde bulundu.
     Belediye Başkanı Korkmaz, burada yaptığı açıklamada, Kırıkkale-Kayseri karayolu Arpalık Çukuru Mevkinde bulunan ve 500 büyükbaş ve bin 500 küçükbaş hayvan kapasitesine sahip olan yeni kapalı canlı hayvan pazarının inşaatının bitme noktasına geldiğini söyledi.
     Kesimhanede günlük 45 büyükbaş, 150 küçükbaş kesim kapasitesinin olacağını ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:
     Bin 380 metrekare kapalı alanı, oturumu ise bin 150 metrekaredir. Ayrıca kurban bayramında kullanılması için bin 500 metrekare kapalı kesim yeri olacaktır. Kesimhanenin atıkları için arıtma tesisi de yapılacaktır. Hayvan pazarı ve mezbaha yerleşim alanı 66 bin 38 metrekaredir. Hayvan Pazar yeri ve kesimhane tesisini Kurban Bayramından önce açılması planlanmaktadır. Yapımı devam eden yeni kapalı canlı hayvan pazarı ve kesimhane modern, temiz bir ortamda canlı hayvan satışı ve kesimi ile örnek kent konumunda olacaktır.
     Belediye Başkanı Korkmaz, pazarın 7 dönüm kapalı alana sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     İdari bina, otopark, sosyal tesis ve Kurban Bayramında da kullanılacak çadır alanı bulunmaktadır. Yeni pazara, Kayseri, Çorum, Çankırı, Ankara, Nevşehir, Yozgat ve Kırşehirden de hayvan getirebilecektir. Kırıkkale bulunduğu merkezi nokta sebebiyle hayvan pazarında alım satım merkezi haline gelecektir.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Belediye Başkanı Korkmaz, yapımı son Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER