Kırıkkaledeki cinayet

Kırıkkaledeki cinayet -Eşini öldürdüğü iddia edilen kadınla kendisine yardımcı olduğu öne sürülen iki kardeşi hakkında müebbet hapis cezası istendi


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkalede eşini öldürdüğü iddia edilen kadınla iki kardeşinin yargılandığı davada, sanıklar hakkında müebbet hapis cezası istendi.
     Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar Cemile Bal (31), kardeşleri Şeref Şehinkaya (28) ve Şaban Şahinkaya (26) ile tarafların avukatları hazır bulundu.
     Duruşmada tanıkların dinlenmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı Barış Kılıç, esas hakkındaki mütalaasında şunları kaydetti:
     Maktul Haydar Balın sanık Cemile Baldan ayrılmak istediği yönündeki beyanı üzerine, Cemilenin önceki hayatına dönmek için maktulu öldürerek kayıp ihbarda bulunma ve intihar süsüne büründürmek amaçlı kardeşleri olan diğer sanıklar Şaban ve Şeref ile birlikte plan yaptıkları, olay günü köylerine gelen maktulu, konuşma bahanesiyle araç ile gezmeye götürdükleri, Şerifin aracı sürdüğü, Cemile ile Şabanın arka koltukta, maktulun da ön sağ koltukta oturduğu, olay yerine geldiklerinde maktulun kendisine ait tabanca ile kafasına bir el ve sırt bölgesine iki el ateş ederek ölümüne sebebiyet verdikleri, maktulu, olaydan sonra bulunduğu yere götürdükleri, bu şekilde üzerlerine atılı suçu işledikleri anlaşıldığından sanıkların müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarını kamu adına talep ve mütalaa olunur.
     Sanık avukatının, esas hakkında savunma yapmak için süre talep etmesi üzerine, mahkeme heyeti, duruşmayı 4 Nisana erteledi.
    
     -Olay-
    
     Kırıkkalede pazarcılık yapan Haydar Bal, 12 Ağustos 2011de, Keskin ilçesi Müsellim köyü yakınlarında boş arazide, otomobilde tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulunmuş, olayla ilgili eşi Cemile Bal ile kardeşleri Şeref Şehinkaya ve Şaban Şahinkaya tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Kırıkkaledeki cinayet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER