Kırıkkalede hacı adaylarına eğitim

Kırıkkalede hacı adaylarına eğitim


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Müftülüğü tarafından bu yıl hac görevini yerine getirecek olan hacı adayları için eğitim başlatıldı.
     Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hac ibadeti için kutsal topraklara gönderilecek 234 hacı adayının katıldığı seminerler Kırıkkale Nokta Caminde gerçekleşiyor. 5 gün sürecek olan seminerlerin 6-7, 10-11-12 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleşeceği bildirildi. Hac ibadetinin eksiksiz olarak yapılması için verilen eğitimlerde hacı adayları Nokta Caminde maket Kabe etrafında uygulamalı eğitim verilecek.
     Eğitim programları ile ilgili bilgi veren İl Müftüsü Bekir Gerek, şunları söyledi:
     Buradaki amaç hacı adaylarımızın hac farizalarını eksiksiz olarak yerine getirmeleridir. Diyanet İşleri Başkanlığı bu kutsal yolculuğunuzda sizleri gittiğiniz her yerde asla yalnız bırakmayacaktır. Bu yolculuk esnasında ibadetinizi daha kolay yapmanız için kafileyle beraber biri bayan görevli olmak üzere din görevlilerinin rehberliğinde ibadetlerinizi daha kolay ve bilgili yapacaksınız. Sağlık ekibi, irşat ekibi, servis ekibi, ayniyat ekibi gibi, her yerde ve her zaman sizlere hizmet eden ekipleri göreceksiniz.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkalede hacı adaylarına eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER