Kırıkkalede başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Kırıkkalede başarılı öğrenciler ödüllendirildi


KIRIKKALE (A.A) - Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) il sıralamasında ilk 10da 9 öğrencisi bulunan Kırıkkale Fen Lisesi Öğrencileri Okul Müdürü Mehmet Sözüer tarafından ödüllendirildi.
     Ödül töreninde konuşma yapan Müdür Sözüer, Kırıkkale, 2012 yılı LYS deki MF puan türüne göre Türkiye sıralamasında 6. sıraya yükselmesinde okullarının büyük bir başarı gösterdiğini söyledi.
     Okul olarak her yıl çeşitli başarılara imza attıklarını ifade eden Sözüer, şöyle konuştu:
     MF-1 (Matematik-Fen) MF-2, MF-3 ve MF-4 puan türlerinde il birincisi Çağrı Demirel, il ikincisi Melek Seren Aksun, il üçüncüsü Pelin Sim Küçük. ÖSYM verileri dikkate alındığında, ilk yüzde 1 öğrencimiz, ilk binde 8 öğrencimiz, ilk 5 bin de 20 öğrencimiz, ilk 10 bin de 27 öğrencimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimizin yüzde 60nın ilk 10 binde yer alması bizleri sevindirmiştir. İlk 10 bindeki öğrencilerimiz, ODTÜ, Boğaziçi, Hacettepe gibi prestijli üniversitelerin mühendislik eğitimi veren programlarına ve tıp bilimi alanlarına tercih yapabilecek puanlara sahip bulunmaktadırlar. Bu sınav sürecinde disiplinli ve gayretli çalışmalarıyla başarılı olan öğrencileri tebrik ediyorum. Bu gençlerimizin başarısı için fedakârca her türlü desteği verdiklerine inandığım velilerimizi, öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi kutluyorum. Bütün dileklerimiz bütün öğrencilerimizin en iyi üniversitelere yerleşip burada eğitim görmesidir.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkalede başarılı öğrenciler ödüllendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER