Kırıkkalede Evde sağlık hizmeti uygulaması

Kırıkkalede Evde sağlık hizmeti uygulaması -Vali Kolat: Evde Sağlık Bakımı Hizmetleri, uzun süreli bakıma ihtiyacı olan yaşlı, yatalak felçli ve büyük ameliyat sonrasında evinde bu hizmeti almaya ihtiyacı olan tüm vatandaşları


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Evde Sağlık Bakımı Hizmetlerinin, uzun süreli bakıma ihtiyacı olan yaşlı, yatalak felçli ve büyük ameliyat sonrasında evinde bu hizmeti almaya ihtiyacı olan tüm vatandaşların hizmetinde olduğunu söyledi.
     Vali Kolat ve beraberindeki Kırıkkale Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uz. Dr. Dilek Öztaş, Halk Sağlığı Müdürü Feramis Ender Güngüneş, İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, Kaletepe Mahallesindeki bir evde yaşayan ve ayağından geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 4 yıldır tedavi gören Ayten Palayı evinde ziyaret ettiler.
     Evde Sağlık Hizmeti Uygulamasının tüm Türkiyede olduğu gibi, Kırıkkalede de uygulandığını ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:
     Kısa süre önce ilimiz sağlık tesislerinde bulunan tüm evde sağlık hizmetleri birimleri Kaletepe Toplum Sağlığı Merkezi ek binası çatısı altında toplanmış olup, tüm ekip personeli özenle seçilerek, bu güne kadar arka planda kalmış ve aksaklıklara bürünmüş olan bu önemli hizmetin, aktif, ulaşılabilir, güvenilir bir yapıya kavuşturulması sağlanmıştır. Amacımız halkımıza bundan böyle Evde Sağlık Hizmetlerini tanıtmak, ihtiyaç sahibi her hastaya ulaşmak, hem ruh hem de beden sağlıklarına, kendi ev ortamında, aile sıcaklığında kavuşmasını sağlamak ve her daim devletin ve tüm birimlerimizin yanlarında olduğunu hissettirmektir. İl Sağlık Müdürlüğü Koordinasyonu sağlamış, Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterliği Hastane Hizmetleri açısından hizmeti sunmuş Halk Sağlığı Müdürlüğü personel araç malzeme ve hizmetin sunumunu üstlenmiştir. Bu sisteme kayıtlı 678 hastamız bulunmaktadır. Kentte ve ilçelerde, Evde Sağlık Hizmeti için tüm sağlık birimlerimiz seferber olmuştur.
     Evde Sağlık Bakımı Hizmetlerinin, uzun süreli bakıma ihtiyacı olan yaşlı yatalak felçli ve büyük ameliyat sonrasında evinde bu hizmeti almaya ihtiyacı olan tüm vatandaşların hizmetinde olduğunu belirten Vali Kolat, evde sağlık hizmeti alma ihtiyacı olan hastaların veya yakınları tarafından 444 38 33 numaralı ücretsiz çağrı merkezi, Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterliği telefon numaraları, aile hekimlerine bizzat başvuru sonucunda yapılan her başvurunun ekipler tarafından değerlendirmeye alınacağını bildirdi.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkalede Evde sağlık hizmeti uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER