Kilisede piyano resitali

Kilisede piyano resitali -Diyarbakır Ermeni Surp Giragos Kilisesinde 92 yıl aradan sonra piyano resitali verildi -Kanadada yaşayan Türk asılı Raffı Bedrosyanın verdiği konser büyük ilgi gördü


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Ermeni Surp Giragos Kilisesinde 92 yıl aradan sonra piyano resitali verildi.
     Tarihi Sur ilçesinde yer alan aynı zamanda Ortadoğunun en büyük Ermeni Kilisesi olan Surp Giragos Ermeni Kilisesi 92 yıl aradan sonra farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
     Kanadanın Toronto kentinde yaşayan Türk asılı Raffı Bedrosyanın verdiği piyano konserini aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir in de yer aldığı izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.
     Konser öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, Mezopotamyada farklı dil ve inançlara sahip kişilerin bir arada yaşadığını ifade ederek, Barışı inşa etmenin en önemli yolu geçmişle yüzleşmekten geçer. Şüphesiz gelecek aydınlık olacak. Diyarbakır dışında yaşayan Ermeni, Süryani ve Ezidi kardeşlerim benim Diyarbakır üzerinde ne kadar hakkım varsa sizin de o kadar hakkınız var. Lütfen kentinize geri dönün dedi.
     Ermeni Surp Giragos Kilisesi Vakfı Başkanı Ergun Ayık ise yurt dışında yaşayan arkadaşlarının yönlendirmesi sonucu kilisede piyano konserini kararlaştırdıklarını belirterek, Burası Ortadoğudaki en büyük Ermeni kilisesidir. 1915 yılından önce her ay bu kilisede piyano konseri verilirmiş. Bu aktvite o dönem Diyarbakırın sosyal ve kültürel gelişimini göstermesi bakımından önemlidir. Diyarbakırda Ermeni cemaati kalmadı. Kilisede belli zamanlarda yurt içi ve yurt dışından gelen grupların ziyareti sırasında ayinler yapıyoruz. Bu konseri de o kapsamda gerçekleştiriyoruz. Konseri yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda Ermeni de izleyecek diye konuştu.
     Konseri veren Raffı Bedrosyan da 1971 yılında okumak için İstanbuldan Kanadaya gittiğini ardından oraya yerleştiğini belirterek, Hrant Dink arkadaşımdı. Türk ve Ermeni halkı arasındaki diyaloğun geliştirilmesi için çalışıyorum. Çocukluğumdan beri piyano çalıyorum. Okurken geçimimi piyano çalarak sağladım. Bugün vereceğim konserde batı klasiğinden seçmeler, Avrupa, Kafkaslar ve Anadoluya ait çeşitli eserleri çalacağım şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın-Ümit Özdal
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Kilisede piyano resitali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER