Kılıçkaya Baraj Gölü turizm amaçlı da

Kılıçkaya Baraj Gölü turizm amaçlı da hizmet veriyor


SİVAS (A.A) - Suşehri ilçesinde bulunan Kılıçkaya Baraj Gölü, elektrik üretiminin yanı sıra turizm amaçlı da hizmet veriyor.
     Elektrik üretimine katkı sağlamak amacıyla 1989 yılında hizmete açılan Kılıçkaya Baraj Gölünün 64 kilometrelik çevresinin bir bölümünde Suşehri Belediyesi tarafından geçen yıl yapılan tesisler, turizme katkı sağlıyor.
     Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece elektrik üretimi için düşünülen baraj gölünün, yapılan çok sayıda tesis sayesinde turizm amaçlı olarak da kullanıldığını belirtti.
     2011 yılında bir gezinti teknesiyle başladıkları hizmetin, 2012 yılında yapılan diğer tesislerle büyük önem arz ettiğini ifade eden Sel, tesislerin sayılarını artırarak Kılıçkaya Baraj Gölünün adını turizm alanında sıkça söz ettireceklerini söyledi.
     Tesislerde şu anda 4 bot, 10 su bisikleti, 10 kano ve 70 kişilik gezinti teknesinin bulunduğuna dikkati çeken Sel, Suşehri Belediyesine tahsis edilen 220 bin metrekarelik alanda şuana kadar büfe, dinlenme alanları, kafeterya ve piknik alanları yapılmış ve halkımızın hizmetine sunulmuştur. Bu çalışmalarımızın hepsi belediye imkanlarıyla yapılmıştır diye konuştu.
     Kılıçkayanın yanı sıra ilçeye 11 kilometre uzaklıkta bulunan Çamlıgöze Baraj Gölünün de bu gibi imkanlara elverişli olduğunu anlatan Sel, Burada şu anda kafeste alabalık üretimi yapılıyor. Bu da bölgenin ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Barajların sadece elektrik üretimi amacıyla değil, turizm amaçlı olarak da kullanılması bölgeye büyük katkı sağlayacaktır dedi.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Kılıçkaya Baraj Gölü turizm amaçlı da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER