Kılıçaslan Lisesi öğrencileri, İstanbulda FUMUN 2013e

Kılıçaslan Lisesi öğrencileri, İstanbulda FUMUN 2013e katıldı


KAYSERİ (A.A) - Kılıçaslan Model Birleşmiş Milletler Topluluğu (KAMUN), İstanbulda Fatih Üniversitesi tarafından bu yıl 3üncüsü gerçekleştirilen Fatih Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Topluluğu (FUMUN) 2013 Konferansına katıldı.
     Kılıçaslan Lisesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, konferansta 13 öğrenci görev aldı. Kılıçaslan Liseleri öğrencilerinden Muharrem Safa Bulut, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Komitesine moderatörlük yaptı. Bulut, en iyi oturum yöneticisi ödülüne layık görüldü.
     Lise öğrencisi Ertuğrul Yıldırım da ekonomi ve sosyal konuların tartışıldığı komitede Çin delegesi olarak gerçekleştirdiği sunumla büyük ilgi gördü ve teşekkür plaketi ile ödüllendirildi.
     Bütün sunumların İngilizce yapıldığı konferansın konuları arasında, NATOnun çekilmesi sonrası Afganistanın geleceği, idam cezasının uzun vadede kaldırılması süreci, kurulması planlanan nükleer enerji tesislerinin insan hayatına etkisi, mülteci krizinin büyümesi ve krizi engellemek için alınan önlemlerin artırılması ile mali çatışması gibi önemli hususlar yer aldı.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Kılıçaslan Lisesi öğrencileri, İstanbulda FUMUN 2013e Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER