Kepirli köyünün adının Nurs olarak değiştirilmesi

Kepirli köyünün adının Nurs olarak değiştirilmesi -Hizana bağlı Kepirli köyünün adının değiştirilmesinin ardından köyde yaşayan bazı vatandaşlar, köy hanesinde Nurs yazan yeni kimliklerini aldılar (Fotoğraflı-Görüntül


BİTLİS (A.A) - Bitlis Hizana bağlı Kepirli köyünün adının vatandaşların talebiyle değiştirilmesinin ardından köyde yaşayan bazı vatandaşlar, köy hanesinde Nurs yazan yeni kimliklerini aldılar.
     Bediüzzaman Said Nursinin doğduğu ve 1960 yılından bu yana resmiyette adı Kepirli olarak geçen köyde yaşayanların talebi üzerine 52 yıl sonra köyün adı Nurs olarak değiştirildi.
     Değişikliğin İçişleri Bakanlığınca onaylanmasının ardından köylüler, İlçe Nüfus Müdürlüğüne giderek kimliklerini değiştirdi.
     Köyün girişinde ise köyün yeni isminin yazılı olduğu tabela dikildi. Tabelanın bir yüzünde Said Nursinin fotoğrafı ve Nurs Köyüne Hoş Geldiniz diğer yüzünde ise Nursiye ait Ahirette seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde, fani dünyada bıraktığın eserlere de kıymet verme sözü yazıldı.
     Nurs Köyü Derneği Başkanı Hikmet Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 52 yıl boyunca köyün eski ismine kavuşmasının özleminin gerçekleşmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Okur, 10 yıldan bu yana köy isminin değişmesi için mücadele ettiklerini ifade ederek, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kilerin girişimleri sonucunda İl Genel Meclisinin kararı ve İçişleri Bakanlığının onayıyla değiştirildiğini hatırlattı.
     Değişikliğe dair resmi yazının kaymakamlığa gelmesinin ardından köylüler olarak İlçe Nüfus Müdürlüğüne giderek kimliklerini değiştirdiklerini ifade eden Okur, artık yeni kimliklerinde köy hanesinde Kepirli yerine Nurs yazılı olduğunu belirtti.
     Said Nursinin yakın akrabalarından olan Sabri Okur ise köylerinin isminin Türkiyede ve dünyada Nurs olarak bilindiğini söyledi.
     Köye her yıl yurt içinden ve dışından çok sayıda ziyaretçi geldiğini anlatan Okur, köyün isminin resmiyette Kepirli olarak geçmesi ve bir tabelasının olmaması nedeniyle ziyaretçilerin yolu bulmakta zorluk çektiğini kaydetti
     Okur, şöyle konuştu:
     Bediüzzaman Said Nursi dünyaya mal olmuş bir şahsiyettir. Belki bizim toplumumuzdan çıktığı için, biz hakkıyla manasını ehemmiyetini idrak edemiyor olabiliriz. Ama bütün dünya ülkelerinde tanınan bin din alimidir. Mesela Filipinlilerin en uzak adalarında Said Nursi tanınıyor ve Nurs köyü biliniyor. Orada şahit olduğumuz birçok insan Said Nursinin eserlerini okuyarak Müslüman olmuş. Geçen sene Hindistanda Said Nursi Konferansı verdik. İnsanlar kapalı alana sığmadığı için açık alanda konferansı yaptık. Anadoludan çıkmış ve bütün dünyayı aydınlatmış böyle manevi bir şahsiyete Türkiye olarak sahip çıkmamız lazım. Said Nursinin köyünün kendi ismine kavuşması önemli bir adım.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Kepirli köyünün adının Nurs olarak değiştirilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER