Kepez Belediyesi THM ve TSM koroları

Kepez Belediyesi THM ve TSM koroları kayıtları başladı


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesince Türk Halk Müziği (THM), Türk Sanat Müziği (TSM) ve çocuk korolarına yeni yeteneklerin kazandırılması amacıyla yürütülen projede yeni dönem kayıtları başladı.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde kurulan THM, TSM ve çocuk koroları geçen yıl düzenlediği konserlerle Antalyalılara müzik ziyafeti sunmasının beklendiği koro seçimlerine başvuru süresi 5 Ekimde sona erecek.
     Korolara katılmak isteyen adaylar, Sakarya Bulvarındaki Erdem Bayazıt Kültür Merkezindeki Kültür Müdürlüğüne başvurabilecek. Başvuruların tamamlanmasının ardından ise belirlenecek tarihlerde adaylar arasında seçme yapılacak.
     Müzik eğitmenlerinin yer alacağı seçmelerde, adayların müzik kulaklarına, ses aralıklarına ve müziğe yatkınlıklarına dikkat edilecek. Seçmelerin ardından koroya alınan adaylara uzman eğitmenler eşliğinde müzik eğitimi verilecek. Eğitim sürecinden sonra ise korolar, Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi gibi tesislerde düzenlenecek konserlerle Antalyalıların karşısına çıkacak.
    
     -Kepez, Antalyanın kültür ve sanat merkezi-
    
     Başkan Hakan Tütüncü, yaptığı açıklamada, Kepez Belediyesi THM, TSM ve çocuk korolarının çok başarılı konserler icra ettiğini belirterek, kurdukları korolarla, Türk Halk Müziğini ve Türk Sanat Müziğini gençlere sevdirmeyi amaçladıklarını söyledi.
     Yıl boyunca birçok sanatsal ve kültürel etkinlik düzenlediklerine dikkati çeken Tütüncü, Hem etkinliklerle hem tesisleşme ile Kepezi, Antalyanın sanat ve kültür merkezi haline getiriyoruz. Bu kararlılıkla kültüre, sanata ve sanatçıya yatırımlarımız artarak devam edecek dedi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kepez Belediyesi THM ve TSM koroları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER