Kepezde Selçuklu ve Osmanlı mimarisinde çeşme

Kepezde Selçuklu ve Osmanlı mimarisinde çeşme yaptırılacak


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesi, Kent Ormanındaki Kanuni Sultan Süleyman Otağının karşısına Osmanlı Çeşmesi inşa edecek.
     Selçuklu mimarisindeki Erdem Beyazıt Kültür Merkezi ve geleneksel Türk ev mimarisinin izlerini taşıyan semt konaklarından sonra, ilçeye Osmanlı çeşmesi kazandırılacak.
     İlçedeki tarihi su saklama yapıları sarnıçların çevre düzenlemesini gerçekleştiren Kepez Belediyesi, Osmanlı Devletinin suyla ilgili önemli mimari eserini Antalyalılarla buluşturmayı hedefliyor.
     Kent Ormanına, Osmanlı mimarisinde Park ve Bahçeler Müdürlüğünce yaptırılacak Osmanlı çeşmesinin 100 metrekarelik alanda inşa edilmesi planlanıyor. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin karakteristik çizgilerini taşıyacak çeşmede kubbe, saçak, hilal ve kabartma motifleri olacak. Çeşmenin 2013 yılının ilk çeyreğinde bitirilmesi planlanıyor.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçeye kimlik kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını belirterek Yaptığımız eserlerdeki mimari anlayışla Kepezi, geleneksel mimari ile modern mimarinin harmanlandığı bir ilçe haline getiriyoruz dedi.
     Çeşmenin, Türk medeniyeti ve kültüründe önemli bir yeri olduğunun altını çizen Tütüncü, Medeniyetimizin bu güzel mimari sembolünü, Antalyalıların ilgi gösterdiği Kent Ormanında yeniden canlandıracağız ve gelecek nesle aktaracağız. Yine bu tarihi eseri, mesire alanındaki Kanuni Sultan Süleyman Otağı ile bütünleştireceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı:Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kepezde Selçuklu ve Osmanlı mimarisinde çeşme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER